Yelda35 Milos doktorum ciğer yeme demişti enfeksiyon için anneannem annem kayınvalidem ciğere dokunma yanlışlıkla değdiğin yerde izi olur demişti. Ayva ye ayvayı yedikten sonra gamzesi olmasını istediğin yere dokun derlerdi ben zaten hamileyken sadece ayva yedim ve gamzeli
kuzey-21 Milos valla benm yediğimden içtiğimden değilde benden oğluma geçen bi doğum lekem var. Aynı boyut aynı yer 😀
MuhammedAlpinAnnesi Milos ciğer, dalak, böbrek et kanı akan kırmızı görünümlü her şey yani. Çilek pancar kırmızı erik ( mürdüm eriği) misal kiviye de ellersen kıllı olur derler. Daha var bissürü 😀
mervesenyigitt Yelda35 valla bence doğru ben ciğer yedim aşerdşm de afedersiniz bildiğin elimle daldım kolumu kaşımıştım kızımın kolunda leke var az bişey ama var yani
Milos mervesenyigitt keşke dün açsaydım postu canım ciğer çekti yedim ve elimi nerelere sürdüm hiç bilmiyorum 🥲
Yelda35 Milos hayır olmaz ama o kanı elleyip bir yerinize sürerseniz olur derler ama tabi büyükler demiş doktorlar ciğeri sağlık açısından önermiyorlar
MuhammedAlpinAnnesi Milos yani yapabilen birisi varsa ona yaptır dokunma. Sakatat için içerisinde bulunan mikroorganizmalar hem sana hem bebeğe zararlı o yüzden hekimler dokunulmaması gerek diyor. Ben kırmızı görünümlü hiç bir şeye ellemedim. Beni kan tutar zaten ete de elleyemem. Pazardan meyve sebze seçmedim dikkat etmeye özen gösterdim. Olurda bir yerim kesik çizik olur bi enfeksiyon kaparım diye Benim yüzümden bir sıkıntı olmasın evladıma diye. Daha fazla özverili oldum tabi diğerleri belki hurafe belki kocakarı lafı ama büyükler de biliyorlar bazen. Analık rahme düşünce başlıyor ya siz bilirsiniz yine de :) sağlıkla gelsin…
Milos MuhammedAlpinAnnesi teşekkürler ben dışarıda yedim canım çekti diye meğerse ilk üç ay önermiyorlarmış içim şişti gece gece