Biliyorum her çocuk kendine özel ve her çocuğun gelişimi farklı ama ister istemez kıyaslıyor insan. Kızım iki kelimeden oluşan cümleler kurmuyor. Baba, dede, mama, memi, mamuuu(maymun), vii(fil), vava(havhav), dedi(kedi), naniinanii(ambulans), cikcik, bu, mimaa(elma), babuu(armut),mi(simit), mu(muz), bebi, uuu(su), vuu(uçak),gel, geldi,gitti ( ama g harfini d olarak çıkarıyor), biibii(bitti), babi(abi), bo(yok), bobo(top), hayıy(hayır), paa(park), uvaa(kurbağa), datti(yattı), bii(pis),daa(çay), dii(cıs)
Bunları söylüyor kedi köpek aslan yılan eşek at kuş tavuk yılan ördek bunların seslerini çıkartıyor. Şimdi buraya yazınca çok gibi gözüküyor ama anlaşabilir kelimesi çok az. Diğerlerinin anlamını babasıyla ben biliyoruz sadece. Sosyal medyada filan yaşıtları cümle kurduğunu görünce ister istemez moralim bozuluyor. Genetik mi bilmiyorum ama bende abimde geç konuşmuşuz yeğenimde 3 yaşından sonra konuştu. Nolur objektif cevap verin daha iyi konuşan bebişlerin anneleri üzülürüm diye düşünmeyin yazın. Sizin aşağı yukarı aynı aylarda olan çocuklarınızın konuşmaları nasıl?