Omerasaf38 Hiranur0748 aha benim konum benimkininki de sol ayağı içe doğru ne yapmamız gerek bilmiyorum bende burda duruyum
Ikicocukanasiyioldum Hiranur0748 oğlum 5 buçuk yaşında sağ ayağı içe dönük doğdu. Şuan çok şükür bir sorunu kalmadı.
Fadimenur0468 Hiranur0748 canim ayni benim bebegimdede var ama o kadar ice donuk degil carpik herangi bi bilgim yok 4 ay 15 günlük üstüne bastirmaya calisiyorum ayagini yamuyor. Bende bununla ilgili post acmistim bikac gun once
Miray19 Hiranur0748 benim kizimdada öyleydi. Ama sonradan 5 ayliktan fark etdim. Masaj yazildi 10 gun. Tekrardan yine gidicez dr a. Biraz duzelme olmusdu. Yine bu aralar ayakta kalinca ice atiyor.
Hiranur0748 6 kere alçiyA aldı 1hafta arayla küçük bi operasyon gécirdi 3 hatfa daha alçida kalcak sonra ayakkabiya geçicez
Hiranur0748 Ikicocukanasiyioldum size nasıl bi tedavi uyguladilar ben bu hastaliği ilk defa bebeğimde gördüm bi bilgim yokta Ikicocukanasiyioldum
Fadimenur0468 Ikicocukanasiyioldum üstüne basarken ayagı donuyormuydu peki nasildi benim kizimin ayagi donuyor 4 aylik üstüne bastırmaya calisiyorum biraz basiyor sonra dönüyor bende endiseliyim bu konuda
Ikicocukanasiyioldum Hiranur0748 8 hafta alcı sonrasında aşiltendon ameliyatı sonrasında ayakkabı kullandık. Sizin bebeğimiz kaç aylık Şuan?
Nrgl Endişe eden yada bi sorun olduğunu gören varsa hiç vakit kaybetmeden ortopedi doktoruna götürün erken tedavi her zaman daha iyi ve daha çabuk iyileşme gösterir yürüme evresine geldiğinde tedavisi tamamlanmış olur
Ikicocukanasiyioldum Fadimenur0468 mutlaka bir çocuk ortopedi doktoruna gitmediniz gerekiyor normalde bu ayakta olan çocuklar doğar doğmaz tedaviye baslanmali. Nerede oturuyorsunuz ?
Seydaktepe Hiranur0748 Benim kızımın da öyleydi ama geçen kalçası için gittiğim ortopedi uzmanı düzelmiş dedi. Biz doğduğundan beri (düzenli yapamasam da🙁) egzersiz yapıyorduk. Çocuk doktoru göstermişti bize. Bacağını düz tutup ayağını bileğinden dışa doğru hareket ettiriyorsun. O mu düzeltti bilmiyorum ama araştırdığım kadarıyla genelde düzeliyormuş zamanla ama ihmal etmeyin tabi gösterin doktoruna. Anne karnındaki pozisyonundan oluyormuş.
Fadimenur0468 Ikicocukanasiyioldum evet oyle canim bisey varsa baslanmali tabi yeni farkettik goturmek istiyorum. Bide tirnaklarindada yamukluk varmi acaba kizimin sag ayaginda serce parmaginin yanindaki parmakta ki tirnakta egrilik var obur ayagindada isaret parmaginin tirnagiyla yaninda parmagini tirnaginda var.
Seydaktepe Hiranur0748 Çok değildi ama takip edilsin demişti çocuk doktoru. Ortopedi doktoru geçmiş bir anormallik yok dedi bize. Düzelir inşallah alçıya da alındıysa. Henüz küçükler kemikleri yumuşak. Bizim de kalçamızda sorun var gibi görünüyor Rabbim şifa versin kuzularımıza 🤲🏽