Mucahitimbenim Kızlar 6 aylık bebeğim hırıltılı öksürüyor iki gündür. Başka bir sıkıntısı yok. Ne önerirsiniz?
YusufAlparslan Mucahitimbenim Kuru dut suyu. Benim oğlum da 5 buçuk aylık doktorumuz az az Ihlamur ve kuru dut suyu verebilirsin dedi çokta iyi geldi özellikle dut suyu direk kesiyor öksürüğü
CeydaST Mucahitimbenim acilen doktora gitmenizi. Ciğere inince yatışa kadar gidiyor çünkü ki başlamış gibi duruyor. Nefes alırken de var mı hırıltı
derbederume Mucahitimbenim bende goturdum nebulazator onerdi gunde iki kere ilacli aralarda da serum suyu ver gecmezse getir dedi ama cok sukur gecti
fromezgii YusufAlparslan ya benim bebeğimde balgamlı öksürük var doktora gittik damla verdi ama atamıyor balgamı acaba dut suyu versem mi bende? 4 ay 20 günlük bebeğim.
Mucahitimbenim YusufAlparslan ya çok teşekkür ederim bime dut pekmezi gelecekmiş o da olur mu ki alsam
MilanBerken YusufAlparslan benim bebeğimde 4 aylık hırıltılı öksürük bizde de var içim gidiyor o öksürdükçe dut suyunu nasıl kullanıyorsunuz
Mucahitimbenim CeydaST bazen oluyor ama hastaneler daha fena hastalık yuvası salgın var daha da kötüleşir diye korkuyorum evde tedavi istiyorum öncelikle bitkisel tedavi
gl96 fromezgii aynı durum benim bebeğimde de var kızım 4 aylık doktora götürdüm hipotermik serum başlayın + cortair ile karıştırarak 8 saatte bir ciğere inerse çok sıkıntı dut kurusuyla geçecek şeyler değil
Mucahitimbenim Deletedmom_89 hastaneler şuan salgından geçilmiyor burası küçük yer çocuk büyük herkes ağzını kapatmadan öksürüyor hapşırıyor daha da kötüleşir diye korkuyorum direk antibiyotik de başlatmak istemiyorum o yüzden şimdilik evde tedavi istiyorum
CeydaST Mucahitimbenim zaditen damla verdi bizim doktor. 2 tane de hava verdi. Rsv dedi ciğere inmeye başlamıştı anlattığın gibi oldu hızla. Crp yüksek çıksaydı antibiyotik başlayacaktı. Serum taktırdı bir de. Bitkisel çözüm bilmiyorum
Deletedmom_89 Mucahitimbenim götürmezseniz daha da kötüleşecek zaten muhtemelen. Ciğerlerinde problem varsa hastanede yatmak zorunda bile kalabilirsiniz. Kar zarar hesabınızı iyi yapın
CeydaST Mucahitimbenim zatürre ye ya da bronşit e çevirirse ya? Ben çok korkarım onlardan çok ağır geçiyor maalesef. Çok fazla çocuk hasta. Ateşi var mı?
Senametinn Doktora götürün muhakkak. Önemsemedim. Hırıltısı balgamı çoğalınca gece acile götürdük. 2 gece yatış yaptı doktor. Bugün çıktık hastaneden. Aşırı derece salgın var ve geçmiyor evdeki yöntemle. Ciğere inmesi ve ilerlemesi tehlikeli. Çoğu çocuk yoğun bakım tedavisi görüyor.
Mucahitimbenim Deletedmom_89 inşallah yoktur kaynanamlar götürtmez salgından dolayı biliyorum bugün de takip edicem iyileşmez kötüleşirse bir şekilde ikna etmeye çalışıcam
ayslina_ Mucahitimbenim ay ben ne yaptiysam gecmedi en sonunda doktor şurup verdi o tık diye kesti çok sukur
Gulendamybsn @“Mucahitimbenim” sağlık olunca kimseye sormayın bence doktorunu arayın gidin ertelemeyin ciğerlerde enf birşey olsa allah korusun yavrumu, gecikmeden ilk işiniz doktoruna götürğn 🙏
Happymomnes Bizimde vardı doktora gittik 3 4 saatte bir serum fizyolojik yapın dedi o şekilde geçirdik. Ama tabiki bi doktora gidin yine
umay97 Mucahitimbenim öncelikle ciğerlere inmeden mutlaka doktora götürün ilaç tedavisi başlansın. Onun dışında benim kızımda hasta şuan kuru dut suyu ıhlamur kesinlikşe içir özellikle kuru dut suyu anında kesiyor. Ve pekmez ver keçiboynuzu üzüm dut pekmezi vs fark etmez boğazını yumuşatır öksürüğünü keser. Bunlar dışında elma kabuğu ve ayva kabuğunu kaynatabilirsiniz. Bir de imkanınız varsa buhar makinesi edinmenizi öneririm
Mucahitimbenim umay97 sulu pekmez veriyoruz dünden beri üzüm pekmezi bol su veriyoruz bir de dün yatmadan serum fizyolojik uyguladım yine uygulicam bir de internette öksürük için portakal kürü gördüm onu verdim bugün ıhlamur da veririm