Umay-gmz Bugün rota ve iki tane menenit aşısı oldu kızım 3 aylık , öğlen oldu beş gibi ağlamaya başladı calpol verdim , ağlıyor inliyor en son pusete koydukbebek arabasına orda uyudu artık ama hala inliyor, normal mi sizce
MerveKantekin23 Umay-gmz menenjit baya ağır bi aşı ateşini sürekli kontrol edin derim ben ateşlenince fitil veriyorum genelde o şekil atlatıyoruz Aynı anda 2 tane mi menenjit aşısı oldu onu tam anlayamadım
Dfncgdm2022 Umay-gmz keske asıları aynı aynda vurdurmasaydınız 7. Aydan ıtıbaren başlamıştık menejıt asılarına doktorumuz bu sekılde uygun gırmustu ve ıyıkı de oyle olmus hıc sorun yasamadık ama işte her cocukta farklı etkı yapıyor soguk kompleks uygulanabılıyorsa uygulayın rahatlar belkı bıraz
agustosta Umay-gmz biz de 2 çeşit olcaz ama hepsi farklı aylar ondan emin misiniz aynı anda w dozdan?
Duygueda Umay-gmz Geçmiş olsun. Menenjit aşısı yaptırmadık ama bizde son verem ve karma aşıda öyle olduk. Bebeğim ağlamaktan kendinden geçti acile yetiştirdik. Uykuda bile yaklaşık bir saat iç çekti çok korktuk ciğerinde problem mi oldu diye… Haftaya karma aşıların ikinci dozu vurulacak çok korkuyorum yine öyle olur diye. Sağlık bakanlığının kendi sayfasında okumuştum 3 saat ağlamak ciddi yan etkiymiş… Ne yapacağım ben de bilmiyorum. Bebeğiniz uyuduysa sakinleşmiştir. Uyanınca sizi tanıyacak mı, emecek mi doktor bunlara dikkat edin demişti sadece.
Ddmyu Umay-gmz bizde bugün menenjit olduk ama tek bir tane bexsero olanı . Toplamda altı doz ayrı dönemlerde olacakmış . Rotayı ikinci ay olmuştuk .her Doktorun aşı takvimi farklı oluyormuş bunu öğrendim . Bizimkinde aşı öncesi 2,5ml calpol verdiler bide altı saat sonra ateş olmasa da ver sonra takip et dedi . Ama bizimki Eve geldikten sonra beşinci saatte çığlık kıyamet ağladı çok şimdi biraz iyi ama sanırım ağrı yapıyor canları acıyor :/ bir kaç gün böyle olurmuş çok huzursuz . Bir arkadaşıma takipli doktorları bir öneride bulunmuş aşı zamanları ilk sütlerinizden dolapta varsa verin diye benimde ilk doğduğundan kalma sütler vardı ondan çıkardık bir tane vereceğim sarı sütlerden ağrı kesici bağışıklık güçlendirici özelliği var sanırım ilk sütler değerli derler ya bu yüzden diye düşünüyorum. Size de çok geçmiş olsun umarım bebeklerimiz hemencecik toparlar
Umay-gmz Ddmyu hmmm evet her doktorun farklı demek ki ikisini birden yaptırdı, benimkide beşinci saatte başladı dediğiniz gibi 2 ml calpol verdim şimdi emdi bakalım hafif ağlıyor yine
Ddmyu Umay-gmz eğer huzursuzluk ağlama ateş devam ederse minimum dört saat ya da altı saat olunca tekrarlayabiliyormuşuz calpolu bizde şimdi üçüncü kez verdik aslında iyisi ama gecesi bölünmesin ateş çıkmasın diye verdim bir daha vermem ateş çıkmadığı sürece inşallah çıkmaz. Çok geçmiş olsun size de
Umay-gmz Mrv_cnl bilmiyorum ki doktoruna da güveniyoeum aslında ama bilemedim , araştırmadan da gitmiştim
AEgemm Umay-gmz bize dün tek doz yaptılar menenjit eve gidince calpol ver dediler ağrısı olur diye 3 defa verdim 6 saat aralıkla bir sıkıntı yaşamadık
rumy007 Umay-gmz suan 2 ay 12 günlük olduk doktorumuz 2. Ayda rotayı yaptı ve bizi bilgilendirdi 3.ayda başka asi olmayacağı için menenjit yapicam ates vs yapabilir o yüzden o ayda yapmak gerek dedi ve 2 sini aynı anda yapacağınıda söylemedi 1 tanesi bile ağır bi aşıyken 2 taneyi nasıl aynı anda yapar doktorunuz aklım almadı ama inşallah bir sorun olmaz bebisinize
Ilk_mucizem60 Umay-gmz benim 2 bebegimede sizinki gibi yapıldı endişe etmeyin bende Türkiye Hastanesinde yaptirmıştım
Umay-gmz Ilk_mucizem60 tamam tşk ederim, emdi calpol verdim uyudu şimdi , ilk bebeğim olduğu için endişelendim, ilk karma aşılarında da üç tane olmuştu onda ateşi bile çıkmadı nerdeyse uyku yapmıştı sadece
Umay-gmz Ilk_mucizem60 Ayda mı yapıldı sizinkilerede , of of hergün bişey çıkıo endişelenecek, emzirdim şimdi emince rahatlıyorum yavrumdan çok ben,hala inliyor ama, rotasa ağır aşı galiba uyuyamıyorum kızım uyuyor ama inliyor