bedizgiller Kızlar merhaba. Bebeğim yeni doğdu 5 günlük. Emzirdikten sonra uyuyor 5-6 saat uyanmıyor ve uyandırmak için her şeyi yapıyorum uyanmıyor normal midir yardım edin acil 😞😞
ZeynepOzcan bedizgiller 2 saate 1 uyandırıp beslemelisin… topuklarını sıkabilirsin, altını açabilirsin genelde o şekilde uyanıyorlar
Alparslan4 selinayss bedizgiller merhaba normal değil bizim bebek hemsiremiz 2 saatte bir emzir demişti eğer uyanmazsa hafif omuzu sık burnunu sık altını aç demişti yoksa sarılık oluyorlar yada sariliktan okdr çok uyuyorlar.
Mevayla bedizgiller benim kızım doğduğunda ilk 10 gün 24 saatin 20 saati uyurdu uyandıramazdım doktora götürdüm bu yüzden. Doktor 2 saatte bir besle sorun yok 2 hafta sonrada neden uyumuyo diye getireceksiniz demişti😁 ve biz götürmüştük cidden sürekli ağlıyordu bi yerimi ağryo acaba diye. Sarılığı fln yoksa bırak uyusun annesi hiç endişelenme beslemeyi ihmal etme sadece
selinayss Hayır kesinlikle normal değil, 2 en fazla 3 saatte bir mutlaka uyandırın ve emzirin burnuna dokunun ayaklarını cimcikleyin yine de uyanmıyorsa kıyafetlerini çıkarın üşüyünce uyanır bebeğiniz çok küçük. Allah korusun sarılık olur, kan şekeri düşer
fatosbcr2 bedizgiller ten rengine göz bebeğine dikkat et sarı renk varsa bebiş sarılık olmuştur ve sarılık olan bebek çok uyur kendi kızımdan biliyorum zorla uyandırmaya çalışırdım doktora götür biran önce baksınlar yenidoğan bebeklerde sarılık çok oluyor muhtemelen bu yüzden uyuyor bebiş 2 saatte bir emzirmen lazım aç olan bebekte sarılık gittikçe arttar bizim doktor öyle demişti 7 günlükte kızım sarılığı 13 çıkmıştı doktora gidersen birde mama verebilir miyim diye sor bizim doktor mama takviyesi vermişti hem emdi hem mama aldı öyle atlattık sarılığı
Melekozdmrr bedizgiller kesinlikle normal yeni doğduğunda kızım ben uyandırmadigim sürece sürekli uyuyordu ve doktora sorduğum da uyuyan bebek bulmuşsun ne istiyorsun demişti sadece iki uç saat arayla sürekli beslemeye çalışın . Burnunu ve topuklarını sıkabilirsiniz . Hatta sarılık tehlikemiz geçtikten sonra doktorumuz gece uyku düzeni oluşturabilmek için uyanmadigi sürece bebeği beslemek için uyandırma bile demişti tabi bi 30 günlük olmustu bebek. İlk zamanlar dikkat edin beslenmeye sonra uyumuyorlar zaten😅 kolay gelsin
tugba2407 bedizgiller uyandırıp beslemezsen sarılık olur sık sık 2 saati geçemeyecek şekilde emzir ilk 10 gün çok önemli bende aynı sorunu yaşadım
bedizgiller Bugün doktor kontrolüne gittik ve sarılık olmadığını söyledi. 3 saatte bir emziriyorum zar zor ama kesinlikle uyanmıyor her türlü yolu denedim ama başaramadım 🥲 en az 10-15 dk emziriyorum altını değiştirmek için bezini açtığımda kaka yapıyor yine de uyanmıyor
nurseemom bedizgiller benım bebeğimde ilk 1 hafta uyanmıyordu sarılık değerleride cok yüksek değildi ama gittikçe gözleri sararmaya başlayınca zorlada olsa ayaklarının altına uyaran verip altını açıp üzerini soyup falan uyandırmaya calıstım. 2 saatte 1 emmesi çok onemli ilk 10 gün. Zorlada olsa uyandırmaya emzirmeye calısın
anne_yiz bedizgiller 40 gün uyandırmak lazım canım yüzünü ıslak bezle silebilirsin memeyi tuttuktan sonrada ara ara çenesini uyararak emzirebilirsin. Hemşire bana çok uyarma küçük biraz bekle dinlensin sonra emmezse çenesini uyar uyurkende emer demişti.
dothloki bedizgiller mutlaka uyandirin en geç 2 saatte bir emzirmeniz gerekiyor ki o da en geç süre. Benim bebegim su an 2 aylik sarilik olmustu ben de sizin gibi uyandirirken asiri zorlaniyordum. Mutlaka rahatsiz etmeye calisiyorsunuzdur ama yine de uyanmiyorsa komple soyun ciplak kalinca uyaniyor doktorumuzda oyle yapmisti. Ben bu uyanamama durumu icin neredeyse kundaksiz uyutuyordum ilk zamanlarda sadece gece kundakliyodum kundak yapinca ekstra zorlasiyodu uyanma sureci
Dilararden bedizgiller uyanmayabilir ama uyandırmak zorundasın. Uyuyor diye bırakırsan hem sarılık olur hem de şekeri düşer. Ayağını gıdıkla hafifçe sıktır burnuna dokun altını açın
Zmh0311 Benim kızımda öyleydi ilk iki hafta uyanmıyordu kendiliğinden beslenmesi için kolunun altına boynuna ıslak uygulama yaparsanız uyanır beslerken de çenesine dokunun sürekli aktif emecektir.
Mirayakt Merhaba, bebeğini mutlaka en fazla 2 saate bir emzirmeye özen göstermelisin. Ne kadar sık emzirirsen sarılık riski o kadar düşük olacaktır. İlk günlerde çeneleri çabuk yorulduğu için emmeyi bırakıyorlar. Sen ısrarcı olmalısın. Burnunu çenesini sıkarak uyandırman gerekiyor veya yüzünü ıslak bi pamukla silip uyandırabilirsin.
Bebegimm1 bedizgiller üstünü soyun kat kat giydirmeyin sıcaktan ve kan şekeri düştüğü için de uyanmaz komple soyup ıslak bez gezdirin uyanır