Sldmrt Kızlar bu ara ilaçsız yaşam adı altında duyduğum bir iyot kullanım popülerliği var. Kimisi kullanılmamalı diyor kimisi mucize diyor. Çocuğuna yada kendine kullanan var mı ?
Sontvbukucu Sldmrt zararli bakterilerle birlikte faydali bagirsak mikrobiyatasini da öldürüyor. Antibiyotigin yaptigini yapiyor. Iyot lugol dediginiz tenturduyot.
Alerjikrinit Sldmrt bilmiyorum ama ben korkuyorum böyle şeylerden. Geçen propolis alacaktım ondan bile huylandım.
Ysgl26 Sontvbukucu hsyır tentürdiyot değil. Tentürdiyotun içinde iyotla berab3r sentetik alkol var. İyot lugal da alkol ve sentetik madee yok
minikkbebegim Ben kullanıyorum hamileligimde ilaçsız cok da guzel çabuk iyilesevildigimi fark ettim doğumdan sonra hasta olunca da aynı şekilde ilac kullanmadan daha çabuk atlattım kendimi ateşli hasta olacak gibi hissedersem %2 lik lugol 2 3 damla bi su bardağı suya karıştırıp içiyorum sabaha biseyim kalmıyor vücudumda oluşan yaraya sürüyorum iyileşiyor kanamalı ve yumruk gibi olan hemoroid imi bile iyileştirdi komple ilac karşıtı değilim ama mecbur kalmadıkça doğal yollar varken kullanmamayi tercih ediyorum max bi parol içerim cok baş ağrım olunca iyot karşıtı olanlar kullanıp faydasını görmemişlerdir diye düşünüyorum kullanmayan doğal yaşama yönelmeyen kullananan dan daha iyi bilemez o yüzden soyleymis böyleymiş zararliymis diyenler bu posta hiç gelmesin:)
Sontvbukucu Alerjikrinit ben kendini bilmez durdurulamaz bilgiye aç uslanmaz bir deliyim jtjdjwjia 😂 işletme ve uluslararası ilişkiler mezunuyum ama çok okuyorum.
Ogulluana Sldmrt içmeye cesaret edemedim ama kulak egzamalı var bende kulağıma damlatıyorum iyi geliyor. Çocuğum için de kullanacağım bir durum olmadı çok şükür
minikkbebegim Sldmrt bu arada insta da hasanhusnueren hoca var sayfasına bakın orda her bilgi mevcut 🌺
Sontvbukucu Ysgl26 tendurdiyot bileşeni potasyum iyodur, iyot ve saf etil alkol şeklinde. Lugol ise : Lugol çözeltisi, iyot elementi ile potasyum iyodürün suda çözünmesiyle elde edilen bir karışımdır. Yani tenturdiyot oluyor.
Ysgl26 Sldmrt hastalık dönemlerinde sırtına sğrerek kullanıyorum fakat sulandırarak. İyot yakıcı bir madde çünlğ bebeğin cildinde alerji oluşturabilir. Onun dışında kendim de hergğn blr bardak suya 2 damla katıp içiyorum. Çok şükür oğlum hasta oldu eşim domuz gribi oldu etrafımsaki.işteki herkes hasta bsna bulaşmadı..
Sontvbukucu Ysgl26 icinde saf etil alkol olunca antiseptik oluyor. Etil alkolun koyulma amaci yarayi dezenfekte etmesi. Alkol yokken adi lugol solusyon yani tenturdiyotun ana maddesi olan potasyum iyot. Yani tenturdiyot istediginiz kimyagere sorabilirsiniz.