Alpannesi11- Selam arkadaşlar bebegim 4 ay 15 günlük. Kundakla uyutuyorum geceleri. Nasıl bırakmam lazım kundagi ya da kaçıncı aya kadar kullanabiliriz. Bugün kundaksiz deneyeyim dedim enerji yüklendi sonra yine kundak yaptım sakinleşti. Yardımcı olur musunuz?
Dnzaras Alpannesi11- 6aya kadar kundakliydi bebegim sonra kundaksiz alışması zor oldu ama alisti sallayarak uyuyodu ellerini tutup öyle uyutuyodum
Whitewomen35 Alpannesi11- Aslında kundak ilk 3 ay öneriliyor bildiğim kadarıyla gün geçtikçe hareketlendiği için kundağa alışan bebek en ufak harekete uyanır uyuyamaz bence daha fazla süreyi uzatmadan artık bırakmaya çalışın uyuturken ellerini siz tutup destekleyin zamanla alışacaktır büyüdükçe bırakmanız daha zor olur
durununannitoskosu Alpannesi11- Benimkinin uyandığında kollarını açık buluyordum zaten yeni 4 aylık olmuştu bıraktık
Okayss Alpannesi11- benim bebeğiöde 5 ay7 günlük hala kundak yapıyorum yoksa eli hemen ağzıma gidiyor emxiğini tutuyor bi şeyler yapı veriyor uyandırıyor kendisini bırakmak istediğini kendi belli eder diye düşünüyorum ya
Alpannesi11- Bende sallayarak uyutuyorum dediğiniz gibi ellerini de tutuyorum gündüzleri. Sıkılıyor gibi geliyor bu aralar çok kipirdiyor kundakta o yüzden bırakmak istemiştim. Nasıl alıştı peki yani nasıl Bıraktınız
Dnzaras Alpannesi11- ellerini tutup salladim hareketlendiginda uyaniyordu tekrar döndürdüm uykuya bisure sonra alıştı zaten büyüdükçe de eskisi kadar hareketli olmuyolar uyku halinde bende ozamanlar hic birakamicagimizi düşünmüştüm kundağı 😂
Alpannesi11- Whitewomen35 bugün denemedim ama hiç uyuyacak gibi değildi hemen kundaga döndüm nasıl yapacağım bilmiyorum
Alpannesi11- Okayss evet aynı durumdayım bende emzigini atıyor parmak emiyor, dönerse sıkıntı olur diyorlar ama daha dönmediği için sıkıntı görmüyorum sadece ıkınıyor gibi sıkıyor kendini sonra uyuyor
Okayss Alpannesi11- benim kızım dönmeye hazırlanıyor artık yani şöyle yanına dönüyor tam yüzüstü dönemesede az bi şey dsha dönse yüzüstü olacal gibi ama henüz yatarken yeltenmedi böyle bi şeye inşallahta yapmaz korkarım
Prenses_annesi04 Alpannesi11- benim kızım 8 9 aya kadar yanlış degilsem kundakta uyudu sonra kendiliğinden bıraktı aslında bırakır dert etmeyin ki daha küçük ileriki zamnada sen istedende o istemicek
etuerk Alpannesi11- 3 aydan sonrası bırakması zor olur alışkanlık yapar diye okudum ağar topar 3 gecede bıraktık o zaman. Ellerini kontrol edemiyor sürekli sıçrıyordu derken ilk akşam kundaklı uyuttum gece emzirmesine uyandım dien derin uykudayken çıkartım (benim kullandığım kundak çırt çırtlıydı) uyku tulumunu giydirdim uyudu. İkinci gece de aynı işlemi yaptım. Baktım kollarını kontrol etmeye öğrendi sıçramıyor 3. Gece kundaksız kucakta pış pışla uyuttum şükür adapte oldu. Belki işinize yarar kademeli bırakmak