Emine_2222 Oğlum şu an 25 aylık 18 ayından beri cümle kuruyor , şu anda tamamen konuşuyor şarkı söylüyor , şiir okuyor. Konuşması akıcı. 30 milyon kelime kitabını duymuşsunuzdur , orda bir bebeğin / çocuğun 30 milyon kelimeye maruz kalması gerektiğini söylüyordu. Bunu neyle sağlayabiliriz ? Kitap okuyarak. 40ımız çıktığından beri kitap okuyorum, günde 10-15 kitabı bulabiliyor. Kitabı düz yazı gibi okumadım , her karakterde sesimi değiştirdim, kitaptaki duyguları ses tonuma yansıttım. Zeka kartlarına 6-7 ay olana kadar baktık hep , sonra ses kartları aldım onlar dil gelişimi için etkili size de tavsiye ederim. Şarkılar ,tekerlemeler söyledim. Oturmaya başladıktan sonra büyük sorular tarzı bir kaç tane kitap aldım kitaptaki nesneleri , hayvanları gösterdim , parmağımla işaret ettim. Bu nedir diye ona da soru yönelttim cevaplayamasa da :) hayvan sesleri abartılı biçimde taklit ettim . Yaptığım her şeyi anlattım ona , onun hareketlerini seslendirdim . Parka veya başka bir yere gittiğimizde etrafta gördüğü şeyler hakkında konuştum. Eve gelince de dışarda ne yaptığımız hakkında konuştum, parka gittik Eymen salıncakta sallandı vs sonra ne yaptık oğlum? Gibi sorular yönelttim . Oyuncaklarıyla oynarken oyuncaklarını konuşturdum, hayali oyunlar kurdum. Eola yayınlarının konuşma zamanı diye kitabı var ondaki etkinlikleri uyguladık. 2 yaş dikkat setlerinden almıştım daha 1 yaşındayken tam olarak amacına uygun yapamasada onları yaptırmaya çalıştım . Cırtlı etkinlik kitaplarından yaptık. Aslında her günümüz konuşmayla etkinlikle geçti , bir an olsun susmadım. Oğlum yaşındayken çiçek , traktör falan diyordu o her dediğinde Eymen çiçek dedi alkışşşş bir daha söyle dediğimde mutlu olup gaza gelip tekrar söylüyordu 😀 Konuşma konusunda motive etmek gerekiyor. Youtube de Dil terapisti var Kanalın adı ‘ Buket ile bıcır bıcır’ konuşmaya yönelik tavsiyeleri var onları izleyebilirsiniz , ben bu aşamalarda bu videolardan da faydalandım