aileceksaskiniz sütü kaynatin ılımaya bırakın o arada maya yapacağınız yoğurdu oda sıcaklığına koyun. Süt serce parmağınızı 7-8.saniyeden sonra yakacak kadar ılıdığında mayayı hazırlayın. 5 litre süt için 3-4 yemek kaşığı yoğurt kullanıyorum ben . Siz ölçüyu buna göre ayarlayabilirsiniz. Yoğurdu geniş bı kâseye alın. Üzerine yarım çay kaşığı toz şeker, yarım çay kaşığı tuz ve biraz da tenceredeki sütten ekleyip iyice karıştırın. Sütün içine yavaş yavaş ekleyin güzelce karıştırın ki her tarafa eşit dağılsın. Üzerine varsa tencerenin ağzına uygun süzgeç koyun eğer yoksa iki tane düz tahta kaşığı koyun ve kapağı tahta kasıkların üzerine bırakın. Ben 3 tanı sofra bezi kullanıyorum siz mutfağın ısısına göre arttırıp azaltabilirsiniz mutfak sıcaksa tek bı tane de sarabilirsiniz. Mesela dün akşam yaptım saat 22:00 civarıydı sabah 08:00 gibi dolaba aldım ama aceleniz varsa 5-6 saat de yeterli oluyor. Kıvamı tutunca anlarsınız zaten tencereyi sallayınca hareket etmez yada çok az bı oynama olur. Buzdolabında 24 saat bekletin öyle kıvamı daha güzel oluyor. Umarım anlatabilmişimdir 🤗