TalihKusu Öncelikle sebze ile başlayın sonra meyve en son yoğurt çünkü alerjisi olma ihtimali yüksek. En önemli şey mevsimsel sebze ve meyve vermeniz. Sebze de ilk önce havuç,patates ve kabak ile başlanır ama yeşil kabak yaz sebzesi o yüzden balkabağı vermenizi tavsiye ederim. Bir çay bardağı fazla ilk başlamak için benm oğlum 7 ay 21 günlük 6. Ayında başladık 7. Ayında çay bardağı ölçüsüne geçtim ben. Mesela havuç ile başladınız diyelim tek başına 3 gün boyunca havuç püresi verin üzerine de kabız olmaması için hakiki sıkma zeytinyağı koyun bir çay kaşığı. Buharda havucu pişirin tencereler için buhar aparatı var. 1. Gün 2 çay kaşığı 2. Gün 4 çay kaşığı 3. Gün ise 6 çay kaşığı verin ben öyle yaptım. 3 günden sonra mesela patates verin bu şekilde buharda pişirip çatal ile ezin ve ya çk az blendırdan geçirin bn ilk zman korktum çatalla ezince çk taneli gibi oldu blendır kullandım açıkçası. En son balkabağı yapın sebzeler bitince de meyve olarak elma ile başlayın en uygun başlama meyvesidir. Cam rende alın bir dilim rendeleyin yine aynı ölçüde 3 gün kuralı ile verin. Bu ara da ben şöyle yaptım, sebzeleri bitirip meyveye geçince öğlen mesela havuç-patates ya da havuç-balkabağı yaptım ya da 3 lü karışım akşam üzeri de elma verdim meyveye geçtim ve ölçüyü de kahve fincanı yaptım tam doldurmadan. Böylelikle 2 öğün ek gıda almış oldu. Elmadan sonra armut verin bu ikisi uygun başlangıç için ve mevsimsel. Muzu 7. Ayda verelim bizim doktor kabız olur dedi bn bir gün verdim dayanamadm sevcek mi diye ve kabız oldu🙁 siz vermeyin bence daha küçükmüş. Avokado vermiştim ama tropik meyve olduğu için 9. Ay dedi doktorumuz yine de verdim devam ediyorm ck yararlı cnkü ama 6. Ayından itibaren diyorlar aslında siz henüz vermeyin şu anlık elma-armut yeterli. En son yoğurda geçin onuda aynı ölçülerde 3 gün kuralıyla verin. İsterseniz yine yine öncesinde sebze ya da meyve verebilirsiniz ama 2 öğün yapın bence 6. Aydan sonra 3 e geçebilirsiniz ben hala bazen 2 öğün veriyorum çünkü bir ishal oldu bi kabız henüz sindirim sistemleri hazır değil. Meyve de vereyim derseniz mesela yoğurt meyve karışımı olabilir ama kaka durumuna göre ayarlayın. Kabız olursa armut verdim ve patates vermedim mesela ben. 6. Ay full böyleydi bizim 7. Ayında çorba,ekmek,bisküvi,peynir yavaş yavaş makarnalara geçtik biz. Bunları bitirdikten snra mesela yumurta sarısı verebilirsnz kahvaltıda sdece ama karışım yapmadan yine az ile başlayıp artırırsınız 7. Ayında artık tam yumurta sarısı bitirmeye başladı mesela benim oğlum ve hala tek veriyorum bir gün peynir bir gün yumurta doktorumuz öyle söyledi. Pirinç unu gibi tahıllara da 7. Ayda geçtik. Pekmeze de 7. Ayında başladm ck az dökmeye muhallebi flan. Siz önce tadımlık seklinde başlayın böyle 3 gün kuralıyla arttırarak pürelere sonra hepsine zmaanla alışır geçersiniz. Sağlıklı günler dilerim.