Herkese merhaba. Bebeğim 2 aylıkken kanlı mukuslu kaka yaptı. Birçok tahlil yaptırdık herhangi bir enfeksiyon olmadığı ortaya çıktı. Doktorumuz süt yumurta alerjisi olabilir dedi. Tüm süt ve süt ürünlerini, yumurtayı kestik. (sadece emziriyorum) Sonra uzun süre diyet yapmama rağmen kanlı mukuslu kaka sık sık devam etti. Her gün yediklerimi not ettim, çok dikkat ettim. Sonuç kanlı mukuslu kaka devam ediyordu. Doktorumuz genel konuşuyordur diyip elime kağıt kalem alıp gecelerce ne yediğimde olmuş deneme yanılma yöntemiyle ilerledim. Süreç çok zordu notlarımdan yola çıkarsam havuç, elma, maydanoz, nane, patates yediğim günler mutlaka 72 saat içerisinde kanlı mukuslu kaka yapmış yavrum. O ürünleri kestim. Kimyon, nane, toz biber, susamdan da şüpheleniyorum fakat çok nadir yemişim onları. Kanlı mukuslu kaka sıklığı git gide azaldı. Bir gün canıma tak etti. Doğal keçi peynirini kaynatım ve yedim 72 saat bekledim herhangi bir belirti olmadı bebeğimde alerjik reaksiyon oluşmadı. Sonrasında tekrar tekrar yedim biraz ara verdim tekrar yedim emin olana kadar denedim. Hiçbirşey olmadı. Bu hafta keçi yoğurdunu açacağım. Kendi kafama göre açıyorum çok korkuyorum. İnşallah reaksiyon göstermez. Bez açmak kabus olmuştu artık şuan 3 ayın içindeyiz. Neye alerjisi olduğunu bilmemek çok zor üç beş ürünle beslenip emzirmek çok zor. Ama psikolojik olarak elim hiçbir yemeğe gitmiyor. Ben süt alerjisi olduğunu düşünmüyorum çünkü inek ile keçi çapraz reaksiyonmuş. Peyniri denedikten sonra biraz rahatladım abartmadan yiyorum. Benimle benzer durum yaşayan var mı? İlk defa anne olmak çok zormuş. Rabbim bebeklerimize sağlıklı uzun ömürler versin.