Anne baba mama dede abla abi anneanne babannne polis,hadi,al,at,top,mavi,miyav,mee, möö yok,hayır,su,bak,bitti,bir,iki,üç,dört,altı,tahta,para,park,yoğurt, basket,gol,market ve aklıma gelmeyen bir kaç tane daha kelime…
Cümle olarak; anne hadi, anne bitti, anne aç, anne at, anne mama yap, anne su, anne bak, mavi top, baba gitti, baba iş, anne market. bütün bu ikili cümleleri anneanne baba versiyonunu da söylüyor… kelime ve cümlelerimiz bu kdr. Bazen Çince bişeyler söylüyor anlamıyoruz uyduruyor olabilir ama bol konuşma ve hikaye okuyoruz uzun zamandır kelime ve cümlelerimiz bu kdr yani artmadı. Her şeyi anlıyor zehir gibi ama iş konuşmaya gelince bu kelime ve cümleler hariç ıııı oooo uuu şeklinde anlatmaya çalışıyor mesela gel kelimesini söylemiyor gel işareti yapıyor, ben kelimesini söylemiyor kendini gösteriyor… sürekli kısa şekilde cümleleri söyletmeye çalışıyorum sadece bunlar. Sizce ne durumdayız yani bizim gibi olanlar var mı ? Ekran yemek yerken ve bez bağlarken var malesef onun dışında evde tv açılmaz. Sürekli oyun ve parkta geçer günümüz genelde.çocuğunuz böyle olup sonradan açılanlar varsa örnekleri okuyup biraz rahatlamak istiyorum. Cevap yazan herkese teşekkürler.