missniso Merhabalar bebeğim 20 aylık kelimeleri var ama bazı kelimeleri sürekli olarak kullanıyor bazılarını birkaç defa söyleyip bırakıyor tabi tekrar etmeyince hayatımızda yer almayınca o kelimeleri unutuyor sanırım bunları da konuşabildiklerine eklemeli miyiz bir de mesela aylardır ayrana ayvan diyordu şu sıralar ay deyip bırakıyor konuşmaya geçme öncesi bunlar mı yaşanıyor acaba
pinkopink missniso hangi kelimeleri kullanıyor sıra sıra sayın mesela kedi kuş köpek at ördek halı oyuncak araba gibi gibi tarzında yani ikili cümleler de anne al baba gel şeklinde sıralayabilirsiniz 🙂
3yasakadarsifirekran missniso Kelime sayılması için bir kaç kez kullanması lazım, Hayvan sesleri, doğa sesleride kelime sayılıyor
sifirekran_bolkitap missniso kelime defteri tutuyorum ben, söylediklerini yazıorum, yeni söyledikleirni önümüzdeki günlerde sık sık hatırlatoyorum. Pilav demiş örneğin. Sen ne yedin pilav mi, pilav lezzetli mi, pilav beyaz mı gibi😊
Burcak52 missniso Kelime sayılması için bağlamında kullanması yani ortaya öylesine değil de direkt o kişiye ya da nesneye seslenmesi ve bunu en az bir kaç defa yapması gerekiyor. Hayvan, doğa sesleri de kelimeden sayılır
missniso pinkopink sürekli olanları yazıyorum ama bugün mesela pilav dedim aniden pivay diye tekrar etmeye başladı bunlar sayılıyor mu diye merak ettim 😂