imeaeb ayyy nesi çok güzel o dönemlerin töbe töbe 😅 bizler özellikle ilk çocuksa sıfır tecrübe, etrafımızda eski kafaları ile çocuğumuza sürekli birseyler yapmaya çalışan anneanne babaanne faktörü, çocuk bir sebepten mama içiyorsa bi de bunun baskısını yapan büyükler… Yani o dönemde yaşanan sıkıntılar saymakla bitmez. Bana kayınvalidem derdi benim çocuklarım nereye koysam orda uyurlardı, karınlarını doyurup altlarını temizlerdim bırakırdım uyurlardı derdi hep. Benim çocuğum sarılık oldu hep uyurdu ohh ne rahat çocuk dedik kimse demedi bana bu çocuk sarılık olmuş olmasın diye. Sonrasında uzamış sarılık dedi doktor iyi beslensin diye 2 Ay gece gündüz inek gibi süt sağdım 2 3 saatte bir. Biberonla verirdim seni emse daha iyi derlerdi. Memeye geçtik ayy hep ağlıyor sen biberona devam et dediler. Bu çocuk kolik galiba çok ağlıyor dedim amaaaann sende çok biliyon dediler, bu çocuk çok kusuyor reflüsü var galiba dedim hadi be ordan sende dediler 😅 yani 0-3 aylık sürecin çok iyi olduğunu söyleyen insanlar neyin kafasını yaşıyor acaba. Oğlum şu an 2 yaşında karnı açsa söyler su ister söyler uykusu gelir bezi kirlenir söyler, bi yeri ağrır derdini anlatır. Gözünü seveyim bu zamanların. En azından ağlama sebebi belli derdini anlatıyor çok şükür yani. Ama o zamanlar ağlar ayyy neden ağlar neden ağlar diye düşünmekten insan kafayı yiyor ya