Uuy 5 aylık şuan gören bosetler ver artık diyorlar. Havuç haşlayıp ver falan diolar siz veriyor musunuz HC bir bilgim yok yasak gıda lar hakkında falan versemmi havuç bilemdm
Ela41 Uuy bızde 5 ay 12 gunluk olduk bende 1 haftadır yogurt verıyorum bugun ıkıncı gunum patates buharda hasladım verıcem bı tatlı kasıgı kadar yogurtla bırlıkte mınık tadımlar zaten doyurucu degıl verebılırsın bende doktoruhla gorusmedım daha ama acıle gıtmıstım o doktora sordum baslayabılırmıyım dıye basla demıstı🙂
Kamiledefne Uuy normalde 6. Ayda ek gıdaya başlanıyor. Yasak gıdalar inek yada keçi sütü,yumurta beyazı,bal ve çilek. Şuan 6 aylık kızım bize yoğurt mevsim sebzeleri ve meyvelerinden verebilirsin dedi. Sebzeleri yedirirken zeytinyağı eklemeyi unutmayın.
Burcu35 Uuy Doktor onayıyla 5.ayda başlamıştık biz. 3 gün kuralıyla 6.ayda yiyebilceği sebzeleri verdim sonra yoğurda başladık. 6.ayın ortası gibi kahvaltıya geçtik. Sebze çorbalarını 3 gün kuralını bitirdikten sonra verdim. Zeytinyağı kattım her yiyeceğine. İnternetten bakabilirsin ayına uygun sebzelere öyle verirsin canım. Yasaklı olanlarıda yazmış arkadaş onlar 1 yaş öncesi yok kesinlikle
Uuy Burcu35 Bende smdi baktım da havuç suyu yada havcu haşlayıp ezip verebilir snz yazıyor oyoe yapayım yoğurtta yazıyor ama yoğurt köyden geldi market yoğurdu değil bilemedim versemmi diye
Ela41 Uuy zaten market yogurdu verılmıyo cnm sut alıp kendın gunluk mayalıyosun bı cay kadıgıyla baslıyosun tadım yapmay sonra tatlı sontçra 4 tatlı kasıgına cıkarıyosun 3 gun kuralı var bılıyosun sonra yogurdun yanına patates yada havucla devam edebılırsın
Burcu35 Uuy Market yoğurdu olmaması gerekiyor zaten ev yoğurdu. Havucu haşlayıp ezip biraz zeytinyağı döküyordum ben. 3 gün sonra patatesi öyle yaptım 3 gün sonra kabağa yaptım ama kabağı tek sevmedi kabağa havuç ekleyip öyle haşladım öyle yedi mesela. Yavaş yavaş sende oda alışıyosunuz 😊 oturamıyorsa daha arkasına büyükçe bi yastık koyup yedirebilirsin boğazına kaçmaz çok yemesinide bekleme zaten 1 çorba kaşığı kadar yerse şükür 🤣
Babyboyyy Uuy Uuy zaten market yoğurdunu önermiyorlar canım market yoğurdunun besin değeri yokki köy yoğurdunu bilem ama inek sütü sipariş edip ben kendim mayalıyorum
Keskin Biz de 5?aylık olduk balkabağı çorbasınverdim.fakat ne sıklıkta vermeliyim gün içerisinde bi fikir verirseniz sevinirim
Uuy Burcu35 tamam canım ozaman. Smdi vereyim havucuda hasladim zeytinyağı döküp vereyim dediğin gibi tşk ederm 😊
Ela41 Burcu35 bende basladım yogurt patates verıyorum ama yogurt eslıyınde verıyoruz sız yogurdu baska bı ogunde hasladıgınız sebzeyıde baska bı zamandamı tattırıyosunuz acaba
Uuy Babyboyyy evet köy yoğurdu canım inek sütü ile mayalamstm bir tatlı kaşığı vereyim ozaman bakalım
Burcu35 Ela41 Yoğurdun alerji yapmıcağından eminseniz diğer sebzelerle verebilirsiniz tabiki. İlk başlarda önemli olan alerji yapıp yapmıcağı biz 11 aylık olduk herşeyi yiyoruz artık 😊
Bernaebu Ela41 merhaba benimde bebegim 4 ay 4 gunluk doktorumuzun tavsiyesiyle tadimlara basladik anne sutu almiyor cunku elma puresi ile basladim sizce gunde kac kez vermeliyim 1 kez tattirsam yeteeli olur herhalde
Ela41 Burcu35 ooo sız buyumussunuz🥰😊yok 3 gun kuralıyla yogurdu denem sımdı patates verıyorum sonra havuc eklıycem 🥰
Ela41 Bernaebu evet 3 gun kuralıyla cay kasıgıyla tadıma baslıyoruz 3.gun 4 tatlı kasıgına cıkıyoruz Evet gunde bı kere yeterlı cunku tadım yaptırıyoruz 🥰😋
Burcu35 Keskin Evet şuan çok küçük zaten öğlen yeterli. 6.ay sonu kahvaltıyı eklemişti doktorumuz bize. Sabah kahvaltı öğlen sebze çorbasıydı 7.ay sonuda akşam yemeğine geçmiştik. Yine aralarda mama veya anne sütü tabiki. Yarım çay bardağıyla başlayabilirsin ne kadar içceklerine kendileri karar veriyolar 😊