Zarifokur Ev almıştık . Emlak vergisi gözükmüyor yada ben bulamıyorum. Emlak vergisi için başvuru yapmamız gerekiyor mu? Ne yapmalıyım ? Bilgisi olan açıklayabilir mi ? Yardımcı olursanız sevinirim.:)
1pekmom_ Zarifokur bize bağlı olduğumuz belediyeden mesaj olarak geliyor canım. Belediyenin internet sitesinden kontrol edebilirsin diye düşünüyorum bi bak istersen
Kayraaa59 Zarifokur bulunduğun belediyeye gidip beyan vermen gerekiyor öncelikle. Vergi sonrasında çıkıyor. Bi nevi kayıt yaptırmak diyelim
Zarifokur 1pekmom_ yani öyle başvuru yapmıyorsun onlar zaten borç çıkartıyor mu ? Valla hiç bir şey anlamadım
1pekmom_ Zarifokur biye başvuru yapasın ki hangi vergi için başvuru yapıyoruz 😂 zaten hangi adreste oturduğun belli onlar senden iyi takip ediyorlardır merak etme 😀 biz bişey yapmadık her yıl belediye mesaj atıp borcunuz bu kadar diye gönderiyor bize
Zarifokur 1pekmom_ canım bizim ikinci dairemiz yani şuanda orda oturmuyoruz . Ay borcunuz diyor anlamadım .🙄
GezginPaNDa 1319 sayılı emlak vergisi kanuna göre tabu alındıktan sonra 3 ay içinde beyan verilir . Belediye tabu bilgilerini atarak online işlem yapabilirsiniz
Zarifokur GezginPaNDa peki ne olarak başvuru yapacağım arsa mı binamı hiç bir şey anlamadım . Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için
GezginPaNDa Zarifokur arsa bina derken siz ev için başvuru yapmayacak misiniz . Normal daire olarak . Konu hakkında çok Bilginiz yoksa belediye personeli yardımcı olur belediyeye kadar gidebilirsiniz