Tugcekus Kızlar bebeğime tadımlar yaptırdım yarın patates tattırıcam fakat akşam üzeri piriç unu bebek irmiği muzu ve bebe bisküvisini karıştırıp muhallebi gibi verdim ve sevdi sizce bi sakıncası olur mu birde gündüzleri çorba karışımı vermek istiyorum akşam saatlerine doğruda muhallebi tarzı erken mi olur bebeğim yemek istiyor ama
lceLady Tugcekus İştahlı bir bebek ise evet yer ama tadım ayında tavsiye etmem Zaten her sebze meyvadan verseniz tadımlık 6.aya girecek o zaman karışıma baslayabılırsınız Çok iştahlı bir bebek ise gün içinde bikac kez tadım yapın ben öyle yapardım
Derya0655 Tugcekus bu ay sadece tadım olarak devam edin. Bağırsaklarına fazla yük bindirmeyin. Biraz akışsın vücut katı gıdaya. 6.ayda yavaş yavaş başlamanız daha sağlıklı olur
Newmom96 Doktorunuz uygun gördü mü? Genelde ek gıdaya başlamak için bazı şeylere bakıyorlar baş tutması işte oturma ya refleks vs. Danışmadan başlamayın derim
Tugcekus lceLady evet maşallah iştahlı falat tadımlara devam ediyim evet karışımlar birqz erken birda tadımda kabak ve havucu geçtik yarın patates tattırıcam sonrasında neler verebilirim meyveye nezaman başlıyım sizce ya da erken saatte sebze verip akşama doğru meyve mi tatdırsam doğru olur mu
Drn8823 Tugcekus yoğurt, balkabağı, avokado, tatlı patates, kabak, sonrasında da elma, armut, muz denettirebilirsiniz
Drn8823 Tugcekus keçi sütüyle de yapabilirsin. Benim bebeğimde de inek sütü alerji yapmıştı o ara keçi sütüyle yoğurt yaptım. 2 ay sonra normale döndü. Muhallebi vs içinde yulaf alıp sütünü çıkarıyordum.
Tugcekus Drn8823 keçi sütünden yapıcam evet muhallebi falan nasıl yani yulaf alıp sütü çıkarıyordum derken anlamadım tam 😅
Drn8823 Tugcekus yulaf alın. Yarım bardak yulafa 1 bardak su ekleyip blenderden geçirin. Sonrada bir tülbentle süzün. Beyaz yulaf sütü elde etmiş olursunuz. Onu da irmikle vs karıştırıp muhallebi yapabilirsiniz.