cylnndnz daha 5 aylık max 3 saatte bir gündüz de memeyle emzirin bağınızın da güçlenmesi lazım. Kızım 20 aylık zorlanıyosunuz anlıyorum ama 12 aylığa kadar gece de iki kez emzirin . Uyku eğitimi almış biri olarak şunu öneriyorum ; klasik gelicek ama 12 aylığa kadar geceleri için konuşuyorum 2 saatten az bi sürede uyanıyorsa emzikle uyutmaya çalışın uyurken emzirin . Uykuya geçmek için mi kullanıyor aç olduğu için mi emiyor ona dikkat ederek emzirin. Gece emmesini o uyurken yapın uyanmadan gidip uykusunda emzirin. Gündüz de dediğim saatlere dikkat ederek emzirin. Mama işine de 8-9 aylık olunca girin o da gündüz sütünüz yetiyosa emzirin gece mama verin biberonla . Yok sütünüz fazlaysa gündüz sağın muhafaza edin onu biberona koyun gece onu verin dediğim gibi ama gece sık uyanıyorsa emziğe alıştırın geceleri uykusu için. 12 aylıktan snra zaten iyice ek gıdaya alıştığı için iyi doyurursunuz gündüz gece de iki kere biberon verirsiniz düzene girer . (Bunlar benim deneyimlediğim şeyler yine her bebek farklı ama yardımcı olmak adına paylaşıyorum)