Mommybabyy Arkadaşlar bebeğine besin alerjisi için deri testi yaptıran var mı ? İzmir’de doktor arayışındayım, doktor önerisi de beklerim. Deri testi nasıl geçecek, sonrasında ne olacak. Bilgi verir misiniz
Yedaarven Mommybabyy 2 aylık kızım biz yaptırdık ama testlerde alerjisi çıkmadı. Küçük küçük iğne gibi bir şeyle alerjisi olabilecek şeyleri deriyle temas ettirip vücuttaki tepkiyi ölçüyorlar. Bizim yumurta ve süte yapıldı bildiğimiz yumurta ve sütten bir miktar vücuduna sürdü o küçük iğne gibi şeyi üzerine bastırdı 15 dakika dokunmadan bekledik. Sonuçta tepki vermedi ama kilo alımı olmadığı için alerji teşhisi koyuldu. Zaten bebeklerde doğru sonuç vermiyormuş tesler neden boşuna yapıldı bende çözemedim🤷🏻♀️
Zynp35 Mommybabyy büyük kızıma yaptrdim ege unide6 subattada küçük kıza yaptrcam canm alerjik astm teşhisi konuldu büyüğe kucukde aynı muhtemelen memnunum drdan
Zeliff Mommybabyy İzmir’de değilim ama yaptırmıştık kızıma. Bebeklere sırttan yapılıyor kaşıyıp kızartıp testi yanıltmasın diye. Sırtına kalemle daireler çiziyorlar sonra her daireye farklı bir iğne batırıyorlar minik minik. Biraz acılı o an oyalamak lazım. Sonra 20 dakika yarım saat kadar bekletip bakıyorlar hangisi kabarmış diye. Kızımı sedyeye oturtup önüne geçip yarım saat boyunca şarkılı oyunlu oyalamıştım. Sonucu direk test bitiminde veriyorlar doktorunuza götürüyorsunuz.
-_-hUysUzvetatlikadin Mommybabyy ben kendime yaptırmıştım çok çok küçük damla kadarcık birşey damlatıyor o birşey dediğim işte örneğin polen işte bi damla damlatıyor sonra başka şey için .zaten alerji varsa bir dk bile dolmadan deri reaksiyon gösteriyor öyle olunca hemen silmişti görevli diğerleri için sonuna kadar beklemişti. Kendimden ve ailemden çok iyi biliyorum alerji çok değişken birşey mesela şöyle örnek vereyim benim kakaoya karşı alerjim çocuklukta azıcık tüketsem bile çok çok kötü oluyordum ama şimdi çok fazla tüketirsem oluyorum veya bazı gıdalara artık alerjik reaksiyon göstermiyorum doktoruma sormuştum alerjinin zaten böyle birşey olduğunu söylemişti alerji olduğumda kolay kolay geçirmiyor sormuştum doktorum bana şuan içtiğin suya bile reaksiyon gösteriyor vücudun demişti. Kişiden kişiye veya her yaşta farklılık gösteriyormuş il ve hava değişikliklerinde bile farklılık gösteriyormuş
Mommybabyy Yedaarven bizim çok net bi alerjimiz var kakada kanla birlikte çocuk doktorumuz yönlendirdi alerjiye. Korkuyorum canı acıyacak diye. Bebeklerde sonuçlar doğru çıkmayabiliyormuymuş, üzüldüm şuan. Bi de gerçek maddeyi iğneyle enjekte ediyorlar demek ki.. teşekkür ederim yorumun için canım
Brlkar3104 Yedaarven Merhaba peki yaptırdıktan sonra kolda kızarıklık kabarıklık oldu mu bizde dün yaptırdık kola çıkmadı bişeye alerjisi kabarıklık yoktu bugün sabah yumurta sarısı beyazı ve sütün olduğu yer kızarmış biraz da kabarmış sizde böyle bişey oldu mu
Mommybabyy Zynp35 bizde besin alerjisi var, deri testinde mi astım çıktı. Çok geçmiş olsun. Test sonrası size diyet önerildi mi peki
Mommybabyy Zynp35 bide özel düşünüyordum işlemler hızlı olsun diye, Ege’de aynı günde oluyor mu işlemler yoksa ileri tarihe mi veriyor test için randevuyu
Yedaarven Mommybabyy Evet malesef benim büyük kızım da bağırsak tepkiliydi onda da kanda da deride de alerji çıkmamıştı 🤷🏻♀️
Zynp35 Mommybabyy canm ileri tarihe veriyorlar 12 aralıkta gittim muayeneye 6 şubata verdi testten 10 gün önce ilaç kullanmamalı sonuç aynı gün çıkıyor ve dr bakıyor ona göre tedavi uyguluyor
Zeliff Mommybabyy 13 aylıktı iğneleri batırırken ağladı tabi ama bekleme evresinde oyunlarla güldürüp oyalamıştım. Sizede geçmiş olsun şimdiden umarım kolayca halledersiniz🌼
Mommybabyy nevermore sonrasında size diyet başlatıldı mı peki, 40 günlük bayağı küçük kıyamam 🥺 sonuçlar doğru çıktı mı sizce
nevermore Diyet yaptım 2 ay kadar, testte bir şey çıkmadı küçük bebeklerde çıkmıyormuş bu testte genelde:/ Mommybabyy
Mommybabyy -_-hUysUzvetatlikadin doğrudur canım, bize besin alerjisi tanımız 3 aylıkken konuldu, cocuk doktorumuz ek gıdaya kadar bekle, bazen alerjiler geçebiliyor ya da yenisi ekleniyor dedi, o yüzden bekledik bizde umarım azalmıştır ve hiç alerjisi yoktur..
hfzhnf Mommybabyy çok basit korkulacak birsey değil önce bebek mi çocuk mu ona göre bakıyorlar sırttan yada koldan besinleri döküyorlar ufak bir uyari yapılıyor öyle can yakma kanama vs olmuyor ben 2 kere yaptırdım ama İstanbuldayım İzmiri bilemiyorum
Mommybabyy hfzhnf 5 aylık bebiş. Korkuyorum canı acıyacak diye. Sonrasında beni nasıl bi yol bekliyor benim diyetim, bebişin ek gıda serüveni..
-_-hUysUzvetatlikadin Mommybabyy her sebzeden az az tükettiğinde zamanla azalır inşallah benim öylelikle baya azaldı alerji vücutta birşeyler fazla eksik kalınca olabiliyormuş inşallah büyüdükçe düzelir
hfzhnf Mommybabyy tabiki diyet zorlayıcı ama bebegin için olunca kolaylik oluyor ek gıda sürecinde çok zorlandim hersey sınırlı ama rabbim veriyor kolaylığını sağlık olsunlarda bunlar geçici şeyler çok takmayın lütfen ben kendimi çok hirpaladim bu yönden geçici oluşunu düşünün
Mommybabyy hfzhnf doğru diyorsun bende çok üzülüyorum, kafam sürekli karışıyor, sürekli düşüyorum ama geçecek inanıyorum. İnşallah sağlıklı bir şekilde atlatırız bu süreci. Çok teşekkür ederim
Mommybabyy nevermore çok kararsız kaldım ya, yorumlar genelde bu yönde. Ne yapacağımı şaşırdım ama gene de deneyelim istiyorum bu testi