elayaysen Selam. Dün bebegimin bezinde kan gördüm. Doktor merak etme dedi benim yediklerimden ola bilirmis. Cok görüyoruz oyle seyler dedi. Birde yardimcisiyla da konustum kendisi arkadasim. Dediki ikinmadanda ola bilir bagirsakdan geliyordur cunki rengi kirmizi. Koyu renk olsa tehlikeli sayilir. İnternetr baktim yumurtadan ola bilirmis. Hamilelikde son 3 ay yedim bayaa. Bebes doguldugunda da yedim birsdy yoktu. Sonradan ola bilirmi alarji ? Korkumdan yemiyorum. Her neyse dün de kakasinda 1 tane mukus vardi. Bugun de 1 tane vardi. Dunki kandan dolayidir diye dusunuyorum. Tedirginim diye sizlere soruyorum 💚
Lavinserpil elayaysen hiç korkma bende senin gibiydim hatta kaka tahlilleri bile yaptım ama hiç birsey çıkmadı emziriyorsan eğer senden dolayı bu bebeğine geçmiş ve alerji yapmıştır bunun için yapayacakların var 15 gün hayatından yumurta süt yoğurt peynir çerez ve bisküvileri çıkar ama 15 gün bunu yap ki ne olduğunu öğren annesi
Seymaegeokan elayaysen merhaba bence gaita(kaka) tahlili yaptırmanızda fayda var.Gaitada gizli kan ve mikroskobik inceleme yaptırın içiniz rahat etsin.bir laborant olarak tavsiyedir 😊 geçmiş olsun
Duyulurum elayaysen hamilelikte yemenizin bir sakıncası olmaz ama emzirirken yediyseniz alerji durumu olabilir. Benim ilk oglum tam 5 aylıktı kakasında kan çıktığında, süt ürünleri, yumurta, ıspanak, havuç alerjisi vardı
Nurzenkin03 elayaysen Alerji kaynaklı ya da eğer büyük abdestini yaparken zorlandiysa o yüzden olabilir .Eğer kabızlık problemi yoksa alerji için doktora götürmenizi öneririm.Ayni şeyi bende yaşadım pekmez ve hurmaya alerjisi çıktı kızımın.
elayaysen Lavinserpil cok tesekkur ederim canim benim. Sadece demek istedigim bebes dogdugundan peynir ( köy, beyaz ) ve yumurta yiyorum. İyi beslensin diye. 1 ay sonra alerji yapmis ola bilirmi ? İnan hic bir sey yemiyorum. Korkar oldum artik. Bir onlari yiyordum :D bir de sade makarna corbasi :D
Lavinserpil elayaysen ben im inan her ürünüm ailem köyden gönderiyordu yiyordum ki kızıma yarasın ama baktım alerjisi kanla olmaya başladı 15 gün yemedim baktım 15 . günümde gerçekten kan gelmiyor ondan sonra hep dikkat ettim bazı şeyler bebeklerimize yaramıyor
elayaysen Lavinserpil canim bizde dün geldi sadece mukus seklinde findik kadar felan. Yine de yemedim bugun. Ama mukus 1 tane uzun bir sey vardi bezde. Sabah da vardi. Solucan gibi nasil anlata bilirimki baska. Ve ikinmasi cok. Ondan da ola bilir diye dusunuyorum. Peki ne yememi onerirsin ? Ben salatalik domates felan yemiyorum hic. Sadece dediklerimi yiyorum.
Lavinserpil elayaysen Bence bebeğinin kendi doktoru varsa onunla ilerlemen iyi olacak çünkü bende öyle yaptım onun yasakladığı hersey e uydum bir danış bence
elayaysen Seymaegeokan onu da dusundum. Sadece 1 kere geldi ikinmadandir diye vermedim tahlil. Cok tesekkur ederim. Doktora gidicez yakinda orda onerirse veririz tahlil :) ben zaten kolay rahatlamam :D tam düzelince ancak ohh derim :D
elayaysen Lavinserpil evet var doktorumuz ve merak etmememi benim gidalarimdan oldugunu soyledi. Yine de sizin dediginizi de yapicam :)
elayaysen 1annne kuru sut mu olur diye şaka yapasim geldi :D anlamadim Valla. Bir kac kez sagmistim normal süt işte ictigimiz gibisinden. Beyaz süt. Oneri verirmisiniz anlamam icin ?
ugurbocegimm Doktorunuz merak etmeyin ve normal devam edin dediyse bence farklı bir doktorla da görüşün. Ikınmayla alakalı ise çocuk gastroentrolojiye yönlendirdi mkat çatlağı var mı diye götürdüm öyle bir sey yoktu alerji testi yapıldı küçük oldugu için kanda cıkmamıştı ama katı diyet önerdi sonra gecti cok şükür büyüdükçe atlatıyorlar ama bebeğin bağırsağı da hiç bir sey yapmadan zorlanmaz. Kakada kan olması normal karşılanamaz. Tavuk yumurta süt ve süt ürünlerinin tamamını kesin bi önce bi bakın düzeliyor mu? Düzelmiyorsa domates kuruyemiş gluten vs gibi gidiyor alerjik besinlere bakabilirsiniz. Bu da sonsuza kadar böyle gitmiyor merak etmeyin bir kaç ay dikkat edeceksiniz sonra yavas yavas diyetinizi açacaksınız. Bebeğinizin bünyesi de bu besinlere alışacak. Çok geçmiş olsun
elayaysen ugurbocegimm ben peynir yumurta disinda bir sey yemiyorum. Yemek de makarnali corba sade karabiber felan koymuyoruz icine. Bebegim qazli oldugu icin onlem amacli koruyorum kendimi. Haftada 1 doner yiyorum :D gecen de sade pizza aldim peynir ve ekmek sonucta. 1 ayda bunlari yedim yani. Cay ve su baska birsey yok. Ben Azerbaycanliyim bizde bagirsakta catlamaya felan gondermiyorlar bakmak icin. Belki de ben bilmiyorum. Kendiliginden gecermi ? Doktora gidince soyliycem mutlaka. Benim bebegimden de qazli bebekler var 3 ayindan sonra gecmis hic oyle makatta catlamaya felan baktirmamislar ama. Ve kan surekli gelirse bence catlak ola bilir dogru mu ? Şükür 1 kere geldi bizde daha da yok. Teşekkürler. İnşeAllah Amin Hayırlısı 💚🙏🏻
ugurbocegimm elayaysen kakasındaki kan kesinlikle bir yerlerde zorlandıgını gösterir ben bu konuda cok doktorla görüştüm en iyilerine danıştım ben de yumurta peynir cok tüketiyordum tüketmeyin bir süre muz patates zeytin salatalık sebze gibi besinler tüketin biraz rahatlasın sonra yavas yavas acıyorsunuz zaten diyeti. Zor oluyor ama yapacak bir sey yok malesef
elayaysen ugurbocegimm yok aksine bunlari yemek benim icin iyi. Yunurta hic sevmem protein diye yiyorum peynir de kalsium. Salatalik domates felan o kadar yemek istiyorumki. Hic olmazsa salatalik yemek olurmu ? Qaz yapmasindan korkuyorum zaten qazli kizim. Yogurt ta yiyorum bazen yemeye birsey bulamayinca. Cunki ne yesem qaz yapar diye dusunuyorum
elayaysen Duyulurum buyunce geciyor mu peki ? Ben 1 ay boyunca yedim yumurta peynir yogurt 1 ay 2 gunlukken kucuk kan gördüm. İkinmadandir diye dusundum. 1 ay 3 gunluguz bugun bir sey yok. Lakin sabah mukus vardi 1 tane. Siz havucu felan nasil bildiniz alerjisi var ?
Duyulurum elayaysen ek gidaya 6 aylikken gectigimde havuç verdim ve kakada kan gördüm. Diyet yaptım o surecte. 11 aydan sonra denedim alerjisi geçmişti. Yumurtayı 13 aylık denedim
elayaysen cagatay23 evet yemiycem artik yumurta peynir ve ikinmadan da dolayi ola bilir. Ona da elimden geldigince birseyler yapiyorum