gzmak Selam herkese. Herkesin kafasındaki tek sorun eminim ne yaptıysam sütüm çoğalmıyor fikirlerinize ihtiyacım var bebeğim 21 günlük daha çoğalmasına zaman varmıdır acaba yoksa bukadar mıdır gelen süt
nuroner gzmak valla bende 22gün oldu doğum yapalı asla artmadı , mamayla besleniyor mecburen bebeğim arada acıktığında bi kaç çekiyor işte fazlası yok gelmediği içinde sinirleniyor daha çok
Gulcinavci gzmak Süt yapan şeyler için bestlak kullanın incir kuru kayısı ceviz bunların çok faydası var zamanla daha da çoğalacak aktif emmeyi öğrenecek o emdikçe sütünüz daha çok gelecek :)
Yarim_Kilo_Kiyma gzmak bira mayası kullanın, kaliteli beslenirseniz çok fark eder sütünüz. Bol su ve yeşillik. Bol proteinden zengin beslenme yapın
nuroner gzmak ben ilk günden beri veriyorum mecbur , çünkü 2cc falan geliyordu . Stelltea , rezene, ebebekte satılan maltlar , kurudut her şeyi denedim artmadı
umayikraperi gzmak bizde 14 gunluguz sürekli emzirerek ek takviye alarak çoğalmasını bekliyorum. Kısa zaman da olmasını beklemeyelim bence sabırlı olup beklemeliyiz 😇
esmaurall Ben emzirme sonrası sürekli sağım yaptım az da çıksa moral bozmadan devam ettim bebeğim bazen ne yapasak susmayınca sağdıklarımı verirdim birazını da buzluğa attım bide kuru dut çok işe yarıyor kaynat gece yatmadan iç daha etkili oluyor bence bide bol su psikolojini de iyi tutmaya çalış sütünden emin ol gerisi kendinden geliyor zaten
duyguozcelik Süt sadece emzirme ile artar ve sütün içeriği yap ve proteindir. Protein ağırlıklı beslenin zeytinyağı kullanın. Bebeğiniz emiyorsa kesmeyin, meme emdikten sonra gaz vs dışında açlıktan ağlamıyorsa ve çişli bezler 24 saatte 6-7 ise bebeğiniz doyuyor demektir zaten bebeklerin mide kapasitesi bizler gibi değil bebek emdikçe memelerimiz de sütü bebeğin ihtiyacına göre üretiyor. Bebeğin süte 2 cc ihtiyacı varsa 2 cc üretiyor yağlı süte ihtiyacı varsa yağlı üretiyor. Bu işin yemekle alakası yok maalesef bol sıvı tüketmek önemli günlük sıvı tüketiminiz en az 4 litre bunun 3 litresi su olmalı zaten. Şunu ye sütün olsun bunu ye sütün olsun bunlar yalan maalesef 2 kere emzirme eğitimi aldım kimse böyle bişey söylemiyor normal öğünde yemeklerinizi yiyin bebelerde fırsat bulabilirseniz tabii ama vitaminli şeyler yiyin yeterli sonra da gereksiz alınan kilolarla uğraşıyoruzz. Bir de tabi dinlenmek ve sütünüze inanmak en önemlisi sütüm var bebeğim kendi ihtiyacına göre hallediyor düşüncesini edinin gerisini bebeğinize bırakın bol bol emzirin.
gzmak duyguozcelik teşekkürler bilgileriniz için kafayı rahatlatmak önemli sanırım dediğiniz herseyi yapıyorum sabırla beklemeliyim ozaman
zk1611 gzmak 36 günlük bebeğim mama takviyesiz asla yapabileceğimi düşünmüyorum kilo arttıkça mamanın miktarıbı arttırdım ama sütüm artmıyor gibi artık takılmamaya çalışıyorum olanı veriyorum üstüne mama çocuğum rahat ama sadece emziren insanlarada şaşırıyorum yani biz niye böyle değiliz diye üzülüyorumda
Hayymoomm gzmak bu süt işi tamamen kişiyle ve bebekle alaklaı bence kızım 7 aylık spn 1 aydır mama yiyor 6 ay nasıl emzirdim bi Allah bir ben biliyorum vallaha promaltlar bestlak damlalar solgar vitaminler aklınıza gelicek ne varsa yaptım zaten silikonla emiyordu bi ara onu da emmedi 4 ay sağdım biberonla verdim biraz yoğun bakımda kalmıştı ofdan alışmıştı biberona artık genetik midir bebekle alakalı mıdır bilmiyorum ama ben bu takviyelerin hiç birine inanmıyorum artık ama sizin daha yeni doğum yapmışsınız az gelmesi normal moralinizi bozmayın stresten uzak olun iyi beslenin ve bol bol uyuyunnn
zk1611 Hayymoomm bencede genetik mesela benim annem ve teyzelerimde max 6 aya kadar emzirebilmiş sütleri hep azmış benimkide çoğalmıyor bestlak damla bulgur pilavı helva tahin hep yedim ama hiç etkisini görmedim
Hayymoomm zk1611 valla ben şahsen vitaminlere verdiğim paraları kenara atsam şimdi iki çeyrek almıştım heralde😂 çeyrek olmasa da net gram almıştım yani😂