asafatly Kızlar iyi akşamlar. Bugün oğlumun 2,5 yaş boy ve kilo kontrolü vardı. Ölçümleri 14 kilo, 93 cm boy çıktı . Hemşire idare eder sınırda falan dedi . Minyon mu ? İyi mi ? Anlayamadım. Akran çocuklarınız varsa bu yaşta Sizin ölçümler nasıldı ?
oglumubeklerken asafatly daha dün 2 yaş kontrolü için doktorumuza gittik ve 2 yaş erkek çocuğu ortalama boyu 88 cm dedi bize. 2buçuk yaşta ortalama ne kadar artabilir ki de 93 cm sınırda oluyormuş acaba. Daha geçen gün artık senede maksimum 4 5 cm uzar diye okumuştum bi yerde.
Misbebe asafatly Of hemşireler ebeler kapatılsın cidden Alt sınırla alakası yok ortalama bir boy kısa değil uzun da değil. 1,65 bir kadına uzun diyemezsiniz kısa da diyemezsiniz öyle düşünün olması gerektiği gibi normal yani idare eder ne ya ağzına yapıştırasım geldi
Sblock asafatly iyi akşamlar Maşallah oğlunuzun boyu da kilosuda persentile göre %50 -70 arası normal oluyor yani doğumdan bu yana gelişiminin nasıl ilerlediğide önemli tabi ama tabloya göre gayet iyi görünüyor endişelenmeyin
tosbiksmoms asafatly geçen ay 4. Yaş aşısında 104 cm çıktı oğlum hemen sınırda dedi kac gün üzüldüm sonra dedimki amaaan boy da kilo da boşver sağlıklı olsun o bana yeter. Ayrıca sizinki de normal bizim de o aylarda o sınırdaydı.
Sblock asafatly yok hayır doğum kilosu ve boyu değil sadece yanlış anladınız beni her doktor kontrolünde yada sağlık ocağı ölçümlerinde ki değerlerine göre tabloda sınıflandırma yapılmış bir bebek doğumundan itibaren sürekli tabloda %90 larda gelişim gösterip sonra %10 lara gerilerse beslenmesinde sıkıntı olabilir yada farklı sağlık sorunlarından olabilir. Bebeklerin takibini düzenli yaptırmak bu yüzden önemli şu an ki değerlere göre gayet iyi görünüyor boy ve kilosu
Misbebe asafatly İnsülin kullandım diyet yaptım, doğumdan 10 gün önce 3200 dediler kilosuna.Diyetten kaynaklı bebeğin de almadığını düşünüyorum 🤔
asafatly Misbebe gebelik sekeri olanların aslında bebeği iri oluyormuş. Suyu fazla oluyormuş. Bende Tam aksi oldu 🤣
Psikologanne00 asafatly sağlıklı olsun gerisi hiç önemli değil. Ve gayet normal. Benim kızım da aynı 2,5 yaşına 1 ay var 13 kilo sanırım 95 cm di. Normal işte annesi 1.60 bana çekmiştir der geçerim en fazla 😂 babasına çekerse de daha uzar derim biter .