gmzlgzll Uygulama da bu dönemde çok soru soracaktır yazıyor ama benim kızım sormuyor soeuyorsada çok değil ki fark etmiyorum herşeye bu ne veya bir şeyi on defa sorma gbi bir durum yok bizde sizlerde var mı acaba ya kafama takıldı
SevimliHayaletCasper gmzlgzll 26 aylığız bizde. Renkleri soruyor, harflere çok ilgili onları soruyor, sayıları soruyor gördüğü yerde, ilk defa gördüğü birseyi 50 kere soruyor. Özellikle renkler ve harfler çok ilgisini çekiyor neredeyse bütün harfleri öğrendi
Rez gmzlgzll vallahi ilallah ettim artık sorularından anne bu ne anne bunun adı ne anne bu kim vs vs :)) sabırlı oluyorum dediğiniz gibi uygulamada günlük yayımlanan bilgi kısmında okudum bende. Bence her çocuk bir değildir, gözlemlediğiniz kadarı ile konuşması ifadesi iyi ise soru da eksik olsun
tineanigra gmzlgzll onlar genel bilgiler her bebek bir değil benimkiler 2.5 yaşında 3 ay önce başladı soru yağmuru tam gaz devam ediyor.
gmzlgzll SevimliHayaletCasper aa bizim öyle değil ya aksine öğretmek istedikçe kaçıyor aşırı hiperaktif aklı hep koş koş oynamada dans etmeyi hareketleri vs çok seviyor aynı renkleri sınıflandırıyor meyveleri vs ama isimlerini söylemez veya bu ne diye sormaz ki ben o sorma dan herşeyi söylerim acaba ben mi engel oluyorum çocuğa
SevimliHayaletCasper gmzlgzll sen sor ona. Mesela ilgisini çekecek birşeyi sor kızım bu ne diye. Sonra da cevabını ver. Bu şekilde sormasını öğrenebilir.
Sumemre gmzlgzll her çocuk farklı kartlar kitaplar yapbozları var oğlumun 25 aylık renkleri hayvanları bilir birazda meraklı sorar bu ne anne diye sürekli üzmeyin kendinizi ilgisi çekçek magnetler felan bakin
gmzlgzll Sumemre benim kızımda duvar stickerlari seviyor aşırı konuşkan ama soru sormaz bn çok konusurm ve anlatirm diye belkide fırsat gelmiyordue defalarca kalem derim hep dudağımı takip eder ve kendi söyleyebileceği şekilde soylemye calisir
Ccyyln gmzlgzll benim kızım 22 aylık çok konuşkan ama soru sormaz sadece bir şeyi bulamazsa sorar top nerde baba nerde diye nerdeyi tek biliyor soru olarak onun dışında her şeyi konuştuğu için sorun değil bence siz de anlarsınız zaten çocuğunuz yeteri kadar konuşuyorsa soru sormaması problem değil
gmzlgzll Ccyyln aynen bnm kızımda aynı anlattiginiz gibi bir an kendim mi yazdm acaba dedim çevresinde ki birinede istediğini ben olmasam da anlatıyor veya gösteriyor anlamadıkların da kaleme çiz su ya mimi gibi şeyler söylediği için ama bn suyu getir dedigimde getirr veya kalemi adlarını bilip kendi yeniden adlandırıyor soruda sormuyor bnde acaba merakli mi değil o yönde yönlendirmeli miyim diye bir dusunu verdim ama bn sürekli ev içinde konuşuyorm oyunlar vs belkide ihtiyacı olmuyordur bilemem
Ccyyln gmzlgzll kesinlikle öyle soru sorma ihtiyacı duymuyor bence de çünkü biliyor zaten önemli olan kendini ifade edebiliyor olması
asimesila gmzlgzll ah bende Bi kız var 2 yaş 2 aylık sorma ne kelime evi terk edersin başına agri girer Bi konuşuyor ablamı çok kınadım başıma geldi