eminesdgl merhaba hanimlar bebegim 4 ayini yeni bitirdi 5 gectik sizler anne sütü ve mama veriyorum su aklima geldikce veriyorum sizce suyu ne sıklıkla vermeliyim sizler ek gıdaya ne zaman basladiniz neyle basladiniz😊
Dilaraortacc eminesdgl eğer mama sandalyesinde dik oturabilir durumdaysa ek gıdaya başlanıyor. Ben sadece alerjik besinleri 3 gün kuraliyla verdim yoğurtla başladım 3 gün sadece yoğurt verdim sonra bize ne yemek yapıyorsm onu tuzsuz salçasız şekilde ogluma yaptım salca yerine domates koydum yemeklerine youtube Dr Osman gönülal ek gıda yazarsan çok güzel anlatmış izlemeni tavsiye ederim 1 yaşından önce sadece bal yasak onun harici ek gıdaya başladığında her şeyi verebilirsin diyor doktor ki haklı da 😊
Niihhaann 5.5 aylıktı ekgıdaya başladık başlayana kadar hiç su vermedim, doğru bulmuyorum. Anne sütü ile dolsa midesi daha doğru bana göre. İnsan başlamadan çok hevesleniyor da zor süreç ek gıda süreci sizin ki sıkıntısız geçsin temenni ederim
birminnakannesi06 Dilaraortacc bize de doktor 9.ayına kadar turunçgiller yasak dedi 1 yaşa kadar tuz baharat bal baklayla patlıcanda yasakda onların ayını unuttum listede yazıyor
kuzeytobaby Dilaraortacc ben de Bilgi alabilir miyim alerjik besinler nelerdir ? Hangi besinleri 3 gün kuralıyla vermek gerekiyor?
Dilaraortacc birminnakannesi06 sadece bal yasak besin olarak ve tabiki tuz şeker vermeyin ama dediğim doktorun videolarını bi izlemenizi öneririm ❤️
eminesdgl birminnakannesi06 benim annem smdiden bala batiriyor emzigini cekirtek emdiriyor ona belki de aglamasinin sebebi hep bunlar
Dilaraortacc kuzeytobaby ben yogurt domates mandalina gibi asitli meyveler hatırladığım bunlar yani çok kasmamak gerek tuz şeker bal kullanmayin yeter ek gıda döneminde doktor da o şekilde anlatıyor ki ben çok hassasım beslenme konusunda 9.aya kadar bizim yediğimiz yemeklerden hiç vermedim ona rağmen şuan masallaj her şeyi yer
birminnakannesi06 eminesdgl yapmayın lütfen Allah korusun bal ölüme kadar götürüyor tuzda zararlı engel olun yaptırmayın.