sibelkrds Merhaba anneler kızım 4,5 aylık ek gıdaya basliycam . Günde 1 öğün olarak hepimiz ek gıda tariflerini biliyorsunuz labne yumurta sarısı pekmez cici bebe gibi şeyler oluyor 4.5 aylık bebeğe labne verebilrmiyim ya da pkmez
etuerk sibelkrds hayır 4.5 aylık sadece tadım dönemi olmalı sebze haşlayıp püre biraz zeytinyağı ile püre yapacaksınız doktorumuz o şekilde önermişti
nehirsude0 sibelkrds benimkide 20 gun sonra oacak vermeyi dusunuyorum ama simdiden az az meyvelerin sularindan 3 4 cay kasigi veriyorum😅
Aslicamm sibelkrds bu ek gıda tariflerini kim çıkarmış gerçekten merak ediyorum ya 🙆🙆 6. Ayı beklemicem illa şimdi baslicam diyosaniz da birer çay kaşığıyla tadım yapın en az bir ay. Cici bebe ömrünün sonuna kadar yemese de olur. Karışım yaparsanız bebeğinizin ilerde yemek seçmesi muhtemel o yüzden bulamaç yapmadan her şeyin tadını ala ala yese daha iyi olur. Böyle karisimlar yiyo çocuklar sonra peynirin yumurtanın tadını tek tek bilmediği için 2-3 yaşında peynir yumurta yemeyen cocuklar haline geliyolar
sibelkrds nehirsude0 benim bebeğim 5 ayına 10 gün kaldı başlamayı düşünüyorum 1 öğün günde ama karar veremedim pekmez yumrta labne cic bebe belki ağıe gelir diye sormak istedim
etuerk sibelkrds önce besin alerjisi varmı ona bakmanız lazım mesela 3 gün kabak 3 gün patates vs zaten 1 ay böyle gidiyor sonra karıştırma yaparsınız daha iyi olur midesi çok küçük sindirim de zorlanabilir ben tavsiye etmem tercih sizin tatbiki
Dgghgddgg sibelkrds bizde 4 ay 18 günlük ben iki gündür öğlenleri üç dört kaşık veriyorum pirinç ununa haşlanmiş ezilmiş elma muz havuç yarim cicibebe ama bu meyveleri ayri ayri hepsini katmiyorum yoğurt verdim pırasa suyu az az
nehirsude0 sibelkrds hepsi agir gelir pekmez haric canim meyve sebze puresi benim bildugim doktorlardan duymustum en önemlisi ev yogurdu diyorlardi elma püresine bide 1 kasik pekmez koyup verebikirmissin
demirkaan 4 aylık bebeğe bunları verme konusunda ciddi misiniz arkadaşlar? 6 aylık da bile önce sebzeleri çay kaşığıyla demeyin diyorlar maşallah meyveler püreler bisküviler çocuğa yazık o mid ek bağırsak bunları kaldırır mı? Ya da siz verin 5 ay sonra bebeğim yemek yemiyor diye konu açarsınız bu şekilde tatlı besinlerle başlatırsanız ileride Yemek seçme problemi oluşacaktır
ikiprensannesi0 sibelkrds 4.5 aylıkken baslicaksaniz sadece tadım yapmalısınız 3 gün kuralı ile tek basina önce yoğurt verin 3 gün sonra tek tek sebzeler patates havuç kabak bal kabağı gibi sonraeyveler hepsi bitip alerji olmazsa karıştırıp verebilirsiniz