Betyyyy1 Kızlar 6 aylık bebeğe yumurtayı haşlayıp çatalla ezip üzerine zeytinyağı döküp bebeğime verebilir miyim
Whitewomen35 Betyyyy1 Sadece sarısını haşlayıp verebilirsin bizde ilk böyle başlamıştık yoğurt, yumurta sarısı , avakado , sebzeler daha sonra meyveler şeklinde ilerlemiştik
minikayaklarr Betyyyy1 ilk olarak biraz yutması zor olur yanında yoğurtta verebilirsin yutmasini kolaylaştırır öncesinde bir çay kaşığı kadar dene bunu iki üç gün yap sonrasında ver alerjisi var mı yok mu diye direk olarak başlamayin birde sadece sarısı beyazı için daha küçük
Gizmokzilla Betyyyy1 evet verebilirsin ama yumurtanın sarısını 3 gün beyazını 3 gün dene. Beyazının alerji ihtimali bir tık daha yüksek. Ama ben de 6 buçuk aylıkken falan vermiştim 💛
Betyyyy1 Misbebe 5. Ayda tadınlara başladık. Havuç kabak patates yoğurt üç gün kuralı ile verildi daha sonra meyvelerden bir iki verdim şimdi daha sağlıklı ilerlemek istiyorum acaba yumurta alabilir mi çok kararsız kaldım
Betyyyy1 Gizmokzilla ben de biraz bekliyim içime sinmedi kolaya kaçıyormuşum gibi hissediyorum kendimi biraz daha bekleyelim madem öyle☺️
miray_85 Betyyyy1 ilk defa vericekseniz yumurta sarisinin yarisini verin mesela labne peyniri ile karistiripta verebilirsiniz
Whitewomen35 Betyyyy1 Hayır genelde ayrı ayrı verdim hepsinin tadını bilsin diye bir de 3 gün kuralı var verdiğiniz sebzeyi 3 gün verin herhangi bir alerji durumunda farkedersiniz bir de şöyle bir avantajı oluyor ilk tadımda beğenmezse bile 2. Gün giyebiliyor tadına alıştığı için :)
Misbebe Betyyyy1 Tatlı patates pırasa bal kabağı , çorbalar mesela tarhana vermediyseniz bunları deneyebilirsiniz bende 6.ayın son haftaları vermeyi düşünüyorum yeni başladık tadımlara