gencmom_ Kızlar kızımın 1 yaşında tabi belli sebeplerden dolayı 40 mevlütü okutamadım Yaza doğru mevlüt okutsam nasıl olur siz neler hazırladınız neler yaptınız ?
YagizAlinin_annesi gencmom_ olur tabiki de siz istedikten sonra sağlığınız mutluluğunuz birliğimiz için şimdiden Allah kabul etsin bizim akike kurbanimız vardı ondan kavurma ve pilav yaptık yanında ayran ve turşu sonrasında baklava ve şerbet ikram etmiştik mevlüt için vav harfinden hediyelikler yaptırdım kendim kurabiye yapmıştım küçük ayicikli bunlari verdim
annediyebiri gencmom_ biz yemek ve tatlı vermiştik hoca geldi dua okudu hamileyken hatim yapmıştım onu dualadı başka birşey yapamadım ben
Ozra gencmom_ olur neden olmasın. Biz akika kurbanımızı kestirip kavurma pilav börek baklava ayran dağıtmıştık birde küçük hediyelik vermiştik
hulya1233 gencmom_ Yapabilirsiniz tabiki zaman fark etmez ne zaman istiyorsanız.Bizimde akika kurbanımız vardı pilav et yanına tatlı koyduk.Hediyelik olarakta küçük mutfak havlularından dağıttım.Mevlüt okundu güzeldi.
gencmom_ YagizAlinin_annesi bizim baya kalabalık oluyor 250 kişi oluyor eşiminde iş arkadaşları falan gelicek hiç gelmediler Normal de bende yemekli yapıcakdım ama o kadar kişiye de yemek çıkarmak zor olur diye düşündüm O yüzden buraya danışmak istedim 🤲🏻
gencmom_ Ozra çok güzel fikir ama bizim baya kalabalık oluyor 250 kişi oluyor eşiminde iş arkadaşları falan gelicek hiç gelmediler Normal de bende yemekli yapıcakdım ama o kadar kişiye de yemek çıkarmak zor olur diye düşündüm
tubasd gencmom_ tam tersi o kadar kiziye ikramlık hazırlamak daha zor olur tavuk pilav ayran tatlı yapabilirsiniz plastik hazır tabaklarda direk çöpe gidecek şekilde hem pratik hem doyurucu Allah kabul etsin inşaallah durumunuz varsa da akikasini kestirebilirsiniz
hulya1233 gencmom_ Poğaça ayranda olabilir posetleyip dağıtabilirsiniz maliyeti daha düşük olur ya da sadece hediyelikte olur ama hediyelik fiyatları da yüksek poğaça ayran daha uyguna gelebilir
YagizAlinin_annesi gencmom_ baya kalabalıkmisiniz pide ayran daha kolay gibi siz misafirlerle daha rahat ilgilenmiş olursunuz
gencmom_ Ozra dimi bazıları ayıp olur dedi Normal de bende poğca ağlayan kek tarzı şeyler düşündüm Kolay yapılan sonradan dedim kalan aile üyelerine sofra kurarım diye düşündüm ama saçma olur mu diye düşündüm
Ayseee60 Akika kurbanımızı kestik. Pilav, kavurma, soğuk çorba, zeytinyağlı dolma ve helva kavurduk gelecek olan herkese çağırdık okuttum yedik içtik. Hediyeler açıldı yazıldı. Anahtarlık ve çikolata yaptırmıştım onlardan verdim bu kadar
Ozra gencmom_ 250 kişiye uğraşılmax bence ayıpta olmaz dediğiniz gibi evde yakın çevreye sofra yemek kurarsınız ayrıca ben tek tatlı dağıtanı da gördüm o herkesin imkanı var şartlarına göre değişiyor