GunesSila Kızlar selam, kış aylarında kalorifer ile beraber nem sorunsalı oluyor biliyorsunuz ki? Sizler nem makinesi dışında ne gibi çözümler buldunuz acaba? Ben ıslak bez koyuyorum petek üstüne ama işe yarıyor mu bilemedim
shnbbk GunesSila odanızın nem oranı yüzde kaç oluyor takip ediyor musunuz? %50 nem yeterli biz de petek açık uyuyoruz ama nem %50nin altına düşmüyor ve buhar makinesini kullanmak nasip olmadı bu sebeple 😊
GunesSila shnbbk valla nem hem 50-60 arası ama ben inanmıyorum ya o nem ölçerlere zannetmiyorum doğru ölçsün odayı ya da yanılıyorum
shnbbk GunesSila canım fazla nem de iyi değil nefes almayı zorlaştırıyor düşünsene yazın hava sıcak olunca nem oranı da fazla olunca biz koca insanlar bile nefes alamaz oluyor yeri geliyor o sebeple odanın nem değerinden emin olmadan buhar makinesi çalıştırma derim ben. Şahsen kendim de buna dikkat ediyorum. Doğruluğundan emin olabileceğin bir nem ve ısı ölçer edin istersen. Bu ürünle takip edip ona göre karar ver. Petek kapatma olayına gelince de; bunu ben de yakın bir arkadaşımdan duydum asla bebeğin uyuduğu odanın petegini açmıyor şimdi çocuğu 2 yaşında 2 yıldır böyle yapıyor oda ısısının çok düşmediğini söylüyor ama bu evden eve fark eder. Eğer çatı katında yaşıyorsanız mesela ısı düşecektir. Yeni cihaz alırsan istersen 1 gece de petek kapalı dene bak bakalım oda ısısı nasıl oluyor eğer mesela 2 tog veya 2.5 tog uyku tutumları ile idare edilebilir bir oda ısısına ulaşıyorsanız peteği kapat gitsin komple. Ben bunu henüz denemedim ama çok mantikli buluyorum ben de deneyeceğim ilk fırsatta.