ozik Arkadaşlar merhaba. 15 günlük taze anneyim. Bebeğimle birbirimize alışmaya calisiyoruz halen. Sorum şu; her bebek kendine özel ama genel olarak konuşacak olursak düzenimiz yattigimiz kalktigimiz zaman ne zaman düzene girer?
sadecehande ozik o bebeğe göre değişir, bize gelen arkadaşlarım yaşına girince sizinle uyur sizinle uyanır geceleri derdi.. çocuğum 14 aylık ama hala çok düzensiz ve çok sık uyanıyor
Derya0655 ozik 3.aydan sonra düzene girdi bizde. Sistemli ilerlemeye çalıştım hep. Doğduğu günden itibaren uyku rutinimizi oluşturmaya çalıştım. Şu an 7 ay 20 gün akşam 8 de uyur sabah 8 de kalkar. Ayına göre gece uyanma süreleri değişiyor. Şu an 2 kez mama için kalkıyoruz.
binnur64 ozik 3 aylık olana kadar iyiydi ama 3 ten sonra balatalar koptu resmen şuan 4 aylık gece saat başı uyanıyo, uyumak istemiyo çok zor bi dönemdeyiz inşAllah çabuk atlatırız
Damlanurrr ozik 2.5 3 aydan sonra düzene girer derler inşallah çok çabuk birbirinize adapte olur bu sürece alışırsın
alr_ Bence 1 yaşından sonra uyuma yemek saati düzeni oluşturursunuz şuan 2,5 aylık kızım var 1 aydır gece gündüz kavramını oturttu 12den 8e kadar uyandırmasam yatıyor
minikveannesii @alr_ merhaba 27 günlük bebeğim var ve ilk çocuk pek bilgim yok haliyle 😅siz ne zaman geceleri 2 saatte bı uyandrmayi braktnz acaba
alr_ minikveannesii benimde ilk çocuk 😅 pek bilgim yok kızımla öğreniyorum 12de mama verip yatırıyorum 4 gibi kivranmaya başlıyor aciktigini anlıyorum kalkıp emziriyorum yatıyor tekrar 7de kalkıyor emziriyorum yatıyor 8 güne uyanış oluyor
minikveannesii @alr_ peki saat aralgni bebisiniz kaç günlükken 2 saatten yukarı ckartp emzirmeye basladnz.biz daha 27 günlüğüz malum 2 en fazl 3 satte bı emziryorum 🐣
alr_ minikveannesii yeni yeni geçiyorum bu rutine aslında 2 aya kadarda 2 satte bir uyandiriyordum şuan acıkınca uyanıyor gündüzleri saatte 1 geceleriyse dediğim 4 saat sonra emziriyorum ki bebeğim uyanıyor artık acıkınca yenidoğam doneminde açlığın ne olduğunu bilmediği için uyandırmak gerek zamanla kendisi uyanır hale gelecek zaten sabırlı olun bebeğiniz her emmek istediğinde onun dışında uyanmadığı zamanlarda 2 satte bir uyandırın
Sebusebu ozik ilk 3 ay gerçekten uyku düzeni belli olmuyor.. 4. Ayda bi uyku atagı var orda iyice karısıyor sonrasında 5. Ay itibari ile uyku rutini yapıp uyku düzeni oluşturabilirsin.