Metemommy ayında doktorumuz tadımlara başlayabileceğimizi söyledi ben 15 gün daha bekleyerek 5.5 aylıkken tadımlara başladım üç gün kuralıyla yoğurt kabak havuç patates avokado verdim.6. Ay Kontrolünde doktorumuz kahvaltıya başlayabiliriz yumurta sarısı , üzüm pekmezi, labne ya da tuzsuz lor peynirini 3 gün deneyerek başlayalım birde meyvelere başlayalım muz elma ve armut yine 3 gün kuralıyla deneyelim dedi, şuan 6.5 aylık armut ve elma hariç hepsini 3 gün kuralıyla denedik çok şükür bir sorun çıkmadı . Armut ve elmayıda yarından itibaren denicem . Sorum şu , ben sabah emzirdikten yarım saat sonra yarım yumurta sarısı bir tatlı kaşığı kadar labne varsa azıcık avokadoyu çatalla ezip veriyorum . Kahvaltı harici bir daha bir şey yedirmiyorum. Ara ara emzirdikten sonra tarhana çorbası veriyorum öğlenleri o kadar o da her zaman değil . Ama bazı annelerden duyuyorum sabah öğlen akşam devamlı bir şeyler yediriyorlar . Ben mi yanlış yapıyorum acaba öyle mi olması gerekiyor . Ben öncelik anne sütü diye her öğün bir şey yedirmiyorum ama çok kafam karıştı ne yapmam gerektiği konusunda
senadilbaz Metemommy merhaba doktorumun verdiği beslenme programı var dilersen iletebilirim örnek olsun diye sana benimde 6 buçuk aylık
Gulcinavci Metemommy Yumurta sarısı üzüm pekmezi labne lor muz bunları ayrı ayrı herbirini üç gün kuralıyla mı verdiniz yoksa hepsini karıştırıp mı
Bursabebesi senadilbaz doktorunuzun önerdiği listeyi burada paylaşır mısınız? Ben de doktora örnek listeniz var mı diye sormuştum ama sadece tavsiyeler söyleyip geçmişti.🤦🏻♀️
Metemommy Bursabebesi Bizede liste vermedi doktorumuz. Her kontrolde ne yiyebileceğini söylüyor ne vermemem gerektiğini söylüyor sadece . Aslında liste verseler bizde ne yapacağımızı biliriz
Metemommy senadilbaz teşekkür ederim öncelikle . Ay çok değil mi bu kadar ya . Zaten küçücük mideleri üstüne emiyorlar ya da mama alıyorlar bide bu kadar sık beslenmeleri çok olmaz mı ki
senadilbaz Mnkksercem ben hero baby ve hipp markası kullanıyorum bebek mamaları gibi toz halinde olanlara deniliyor
senadilbaz Metemommy bu 6-9 aylık beslenme tablosu baktığında 1-2 saatte bir emzirme yapıyoruz aynı şeye geliyor zaten katı gıdaları belli oranda yiyorlar
Metemommy Gulcinavci üzüm pekmezi hariç hepsini önce 3 gün kuralıyla verdim . Bir sorunla karşılaşmayınca karışık verdim