Nekwam 58goktugum ben yaptracaktim son anda caydim. Oğlum 4 yasinda hiç-bir sorun cikmadi cok şükür. Bu topuk kani olayi binde bir dogru cikan bise bence cok duydum yok bise var diye yanlis yonlendirileni..
Minky 58goktugum ben yaptırdım cnm ilk ter testinde kistik fibroz dediler ikinci de yok değerleri normal denildi ama emin olabilmek için genetiğe kan gitti
Omerberat 58goktugum bizim de topuk kanı yüksek çıktı iki kez alındı sonra ter testi dedik ama maalesef Türkiyede yok bu test .biz Çukurova Üni.hastanesinde alleji ve immüniloji bölümüne gittik onlar da genetik testi yapacaklarını iletti.ekimde verdik kanı şimdi sonuç bekliyoruz İnşallah temiz çıkar herkese acil şifalar 🙏🏼
Bsrsdf 58goktugum ben yaptırdım 4 5 aylıktı oglum zeynep kamil hastanesinde benim oğlumda doğuştan bronşit var alerjik olabilir diye istemişti doktor. Ter testi koldan yapılıyor bir cihaz takılıyor koluna kısa bir süre bekleniyor orası terlediğinde tuz oranı ölçülüyor.
baharsirkeci 58goktugum birkaç arkadaşımın bebeği benzer durumda ter testi sonucu kistik fibrozis değil diye geldi ama birine takip önerildi. Umarım herşey iyi olur 🙏🏻
angelfish 58goktugum ben baska forum sayfalarında topuk kanında sorun cıkıp ter testınde sorun cıkmadıgını okumustum ıcınoz rahat olsun Rabbım gozunuzu aydın kılsın ınsaAllahhh
58goktugum Nekwam ter testi yapmadan emin olamıyor doktorlar bebeğim 2 aylık ve 2 aydır korkular içindeyim. Yaptırmassam da hep aklımda olacak. Test Türkiye de yok getirilmesini bekliyoruz.
Merve Nekwam topuk kanı binde bir doğru sonucu veriyor demek çok yanlış. Çok önemli bir şey topuk kanı ve takibi.
Aysegulss 58goktugum üniversite stajımı yaparken çocuk hastanesinde ter testini yapıyordum. 6 7 sene öncesinden bahsediyorum. O zamandan bu zamana cihazın daha da artması gerekiyor nasıl türkiyede yok dendi size. Kola bi aparat takılıyor üstü sarılıyor çocuğun teri aparatta birikince cihaza veriliyor cihaz sonuç veriyor. Bütün işi cihaz yapıyor yani. Eminim ki türkiyede yapılan yerler fazladır. Ben bursadayım ve burda yapılıyor
58goktugum Caca hayır hiç bir alakamız yok uzak akraba bile değiliz çok farklı memleketlerdeniz. Doktor da sordu bize değiliz dedik. 😕
58goktugum Nekwam bir kaç yıl önce özellikle İstanbulda ki hastanelerde ter testi kiti varmış ama artık bulunmuyormuş. Gelmesi için sağlık bakanlığına başvuruluyor onlar gönderiyormuş. Özellere de sorduk yok malesef biz de İstanbulluyuz olsa hemen özele de gideceğim.
58goktugum Aysegulss Şöyle biz Batmanda yaşıyoruz eşim asker burada görevdeyiz hastaneye gittik bize böyle bir açıklama yapıldı. Biz de İstanbulda ki hastaneleri aradık telefonla zaten orada olsaydı bizi buradan sevk edeceklerdi ama malesef yok. Siz emin misiniz şuan Bursa da olduğuna?
Caca 58goktugum bir problem çıkmaz o zaman inşallah akrabalık riski arttırıyor çünkü. Rabbim dermansız dert vermesin kimseye bebeklerimizi ve onlara en iyi bakacak kişiyi anneleri korusun 🙏
58goktugum Minky yani ter testini de birkaç kez yapıyorlar. Peki sizin çocuğunuzda belirtiler var mıydı?
Aysegulss 58goktugum bursa dörtçelik çocuk hastanesini arayıp sorabilirsiniz. Ben staj yaparken vardı
58goktugum Minky ben de hastalığın belirtilerine bakıyorum biz de yok sanki. Çok tedirgin bir bekleyiş içindeyiz. Siz akraba evliliği mi yapmıştınız? İnşallah sağlıkla büyür bebeğiniz.
Minky 58goktugum hayır cnm akraba değiliz uzaktan yakından alakamız yok eşim macır ben manavım... Bizim topuk kanında çıkmıştı sizde nasıl belli oldu