gencmom_ Kızım 1 yaş 2 aylık Kısaca 14 aylık kaç kelime söylüyor bebekleriniz ? Neleri söylüyor ne yapabiliyorlar ?
sirinpatates gencmom_ benim kızım 16 aylık oldu bende post açacaktim bununla ilgili benim kızım biliyor ama soylemiyor neden söylemiyor hiçbir fikrim yok birde yeni Bi kelime öğrenince sadece onu söylüyor diğerlerini söylemeyi bırakıyor. Hayvan sesleri çıkarıyor birkaç tane, anneanne anne baba dede abba(abla) payka (park) ama canı isterse söylüyor ve çok nadir. Bugün ağaç dedi birkaç kere ilk defa. Mesela ablayı öğrendiyse herkese abla diyor en çok dede diyo babasını gösteriyorum bu kim diyorum dede diyo ben kimim diyorum dede diyor ama anne baba demeyi biliyor çok garip geliyor.
melovebabym gencmom_ 13 aylık olmak üzereyiz. Baba,dede,mama,meme,attı,at,havhav,gel gibi kelimeler söylüyor şimdilik.
Mrt06 gencmom_ bizde 14aylıgız çok konuşmuyor , baba , fu, ciş, meme .mama ,hınhın bunları mırıldanıyo
1bebe1anne sirinpatates merhaba ayına göre zaten çok fazla şeyler diyebiliyor işaret edebiliyor böyle şeyler çok normal 15 ay oğlum ne diyor anne diyor mö diyor her çocuğun gelişimi kendine özel zamanla yapacaklar stres olmayın çok normal
Karan2023 sirinpatates benim arkadaşımın kızı 4 yaşında hala annesine pati diyor, komşunun köpekleri vardı adı patiydi pati diye seslenince annesi efendim demiş o gün bu gündür pati diyor 😂
gencmom_ 1bebe1anne ne zaman kelime haznesi çoğalıyor peki mesela anne demeye veya su demeye başlar ? Her gördüğü hareketi yapıp asla duyduklarını söylemiyor
1bebe1anne gencmom_ canım öğrenmek için zamanları var acele etmemelisiniz zamanla sürekli anlaşabileceğiniz şekilde bir şeyler anlatın öncelik yapın mesela bir şeyi gösterince örnek veriyorum topunu mu istiyorsun? Mavi topunu mu istiyorsun al bakalım gibi öğretici ve teşvik edici olun fakat acele etmeyin benimki de anlıyor ama faaliyet pek yok kendi hallerine bırakmak çok daha iyi
Karan2023 11 ay 3 günlük, ayye (anne) baba, ayyayye(anneanne) dede, mama, memme,gel diyor birde bu ara itiraz etmey öğrendi kafa sallayarak hayır der gibi yapıyor.. hiç emeklemeden 10. Ayda yürümeye başladı
Tatlisoglum zeynep91 yaa benim de 27 aylık oldu yeni girdi nasıl suan konuşmasi felan merak ettim zor bir süreç demi istekleri asla bitmiyor benim oğlum var
Tatlisoglum zeynep91 ve bezi bıraktım sizinki benimki daha bırakmadı yani denemedim şuan sanki hiç hazır değil gibi