Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Aslında çok zamanım yok ancak sizinle aynı problemi yaşadığım için yorum yapıp bilgi vermek istedim. Hamileliğimin 9. Ayından itibaren şiddetli mide ağrısı bulantısı sırt ağrısı yaşadım bebiş büyüdüğü için sandım. Ancak doğum sonrası şikayetler devam edince ultrason çektirdim ve çok sayıda milimetrik safra kesesi taşı oluştuğunu öğrendim. Taş büyük olursa onunla yaşayan insanlar olabiliyor ancak milimetrik olunca kanala düşme riskinden dolayı daha tehlikeli asla ertelememek gerekiyor. Emzirdiğim için lohusa olduğum için ameliyatı erteledim ancak bu defa da karaciğer enzimlerimi bozdu mecburen 2 aylık bebeğim varken ameliyat olmak durumunda kaldım. Eğer karaciğer fonksiyonlarınızda bozulma varsa ( ki geçmeyen ağrılarınız başladıysa AST ALT değerlerinizde yükselme vardır) hemen 1 haftalık Lansor tedavisine başlayıp ( sabah aç karnına 1 tablet) karaciğer ve pankreas değerleriniz normale döndüğünde hemen ameliyat olmanızı, ertelememenizi öneririm. Çünkü emzirmek döneminde ilaç kullanmak sorun olduğu için ağrıların kendiliğinden son bulmasını beklemek gerekiyor hastanede de bir işlem yapılmıyor maalesef