Siz gereğinden fazla tepki ve konuşma yaptığınız için çocukta tekrarlama oluyor maalesef her çocuğun gelişimi ve hareketlerindeki devamlılık ısrarı farklıdır, öncelikle karşılaştırma yapmayı bırakın, vurduğu an başka birşeye o an direk olarak odaklanmasını sağlayın mesela aaaa diyerek başlayıp odaklanmasını istediğiniz nesneyi yada şeyi büyütüp abartın dikkati dağılsın ama vurma eylemiyle ilgili asla söz etmeyin. Zaman geçtikçe bu durumun tekrarını yaptığında, aynı tepkileri sizden görmedikçe çocukta bırakıyor. Mesela oyun alanında paylaştığı bir oyuncağı büyütüp abartarak biraz pohpohlayın aaaa ne güzel dimi hep birlikte oynamak paylaşmak daha eğlenceli diyerekten . Tabiki başka çocuklara vurmasını engellemek şart ama bunu hep yaptığınız etki - tepki düzeneğiyle yapmayın , olumsuz davranışlar karşısında bir süre pasif olun , olumlama yöntemi uygulayın bu arada bunlar haa diyince olmaz sabır gerekir. Siz çocukla çatışma içerisindesiniz aslında şuan anlattıklarından yaptığım çıkarım bu benim yanlış anlaşılmasın sözlerim sadece bazen karşımızda kukla olmasını istiyoruz ama onlarda birer küçük insan ve birey olarak kendilerine has bi karakterleri var , bazen birşeyi sürekli konuşmak işe yaramaz. Bu söylediklerimi yaparken vurmadigı ve paylaşımda bulunduğu anlara özel küçük ödüller verebilirsiniz bunlar şeker çikolata vs değil birlikte ekip olarak yapılacak ev işleri olur pasta kek olur yada istediği birşey olur , ama hepsinde değil arada minik minik şeyler , hediye alabilirsiniz mesela mutfak önlüğü ve onunla bulaşık Makinesini boşaltma vs yardımcı olmasını isteyip onu takabilirsniz birlikte. Birde oyun kurucu olarak sürekli bir etkinlik başında tutamayiz malesef hayal güçleri devreye giriyor bir süre sonra mesela onu ikaz etmek yerine uyum sağlayıp o an , sonra bitince hadi bakalım nerde kalmıştık diyerek akışa uyum sağlayarak etkinlik sürelerini uzatabilirsiniz. Ana sınıfı öğretmeniym ve psikoloji eğitimi aldım yaş grupları arasında inanın bana diyorlarki oğlun çok şanslı hemen herşeyi öğrenir okumayı yazmayı vs vs bütün becerileri sanki ben bir kodlama yöntemiyle aktaracakmışım gibi beklentileri var insanların, hepte diyorum her yaşın bir akışı var bunlar çocuk zaten hayatları boyunca çalışacak okuyacak bırakın şimdi çocuk kalsınlar zamanı geldiğinde zaten anlayıp eğitim veriyorsunuz .