ipeksiiimom Merhaba arkadaşlar dün 2 ay 9 günlük kızımı bas çevresi büyük olduğu için doktora götürdüm beyninde kist ve 7 mm sıvı birikimi var dedi kist zamanla geçebilir ama takip edicez dedi. Sıvı birikmesi artınca şant takılıyormuş bu durumu yaşayıp şant takmaya gerek kalmadan sağlıkla bebeğini büyüten oldu mu acaba lütfen bilgilendirin beni
Esrareyhan ipeksiiimom hamilelik sürecinde bana da söylemişlerdi hastaneden çıkış yapmadan önce ultrasonda baktırdık hiçbir sorun çıkmadı 7 mm di bizimki de 1 cm den fazla okursa sorun olmaya başlıyormuş inşallah geriler sizinki de ben hala takip ettiriyorum 29 günlük
tunahanedanur Benim de oğlum var 1 buçuk yaşında bizde takipliyiz Sıvı artışı varmış bizde de ama hidrosefali diyemeyiz denildi. Takip ediliyor Takip edildiği süreç uzun diye biliyorum gönlünüzü ferah tutun
ipeksiiimom Esrareyhan insallah. Hamilelikte hiçbir sorun yoktu doğduğunda baş çevresi normaldi birinci ayinda da öyle ama sonra bi anda fazla büyüdü o yüzden çok tedirgin oluyorum
Vina3 ipeksiiimom burada okumuştum şantiye takılınca herşey normalleşiyor diye. Üzme kendini tedavisi onu takmaksa eğer takılır ve yaşamınıza devam edersiniz. Sağlıcakla büyütün 🌸
irmclk ipeksiiimom merhaba rabbim şifa versin inşallah peki baş çevresi kaç aylıkken ne kadardı ölçümü büyük dediler ??
irmclk Benim kızıma da doktor öyle demişti bi ultrason çektirelim kafası büyük normalden diye biz çektirmemiştik 5.5 aylığız 42.5 şu an
ipeksiiimom irmclk sizinki normal aralıkta mı acaba ölçü olarak. Bi de ultrasonun herhangi bi zararı yok
queenx ipeksiiimom merhaba bir öğrencimde hidrosefali kaynaklı şant vardı. Bu da korkulacak bir durum değil yaşıtlarıyla gelişimi aynıydı. Şunu demek istiyorum şant takılırsa da endişelenmeyin umuyorum ki gerek kalmaz 🌷
fatmaa12345 queenx merhaba benim bebeğim erken dogdu 28 haftalik 115 gündür kuvezde beyin kanaması geçirdi ve sıvı birikimi oldu acilen şant takıldı suan şanti var 2 ay önce ameliyat oldu hareketleri iyi diyor doktr sadece yaşıtlarıdan geri olur diyor zihinsel engeli de olabilir diyor şantli bebek varmi zihinsel engeli acaba
queenx fatmaa12345 merhaba çok geçmiş olsun. Karşılaşmadım ama olabilir tabi ki böyle bir durum beyin hasarına bağlı olarak