gamze9110 hanfendi çok güzel anlatmış her şeyi tek tek 3gun kuraliyla ve içine Biraz zeytinyağ koyarak verinki kabız olmasın. Alerji riski fazla olan şeyleri vermeyin doktor söyler bunları zaten(kivi cilek inek sütü bal bakla patlican bamya gibi gibi)mutlaka sorun bunlari doktora. Mevsime uygun tüm sebzeleri sebzelerden sonrada meyveleri verin. Sebzeleri buharda haşlayıp çatalla ezip içine zeytinyağ koyup vereceksiniz. Meyveleride mümkünse cam rendede rendeleyip+zeytinyağ böyle vereceksiniz. Tadim uzun sürüyor yani her şeyi 3 gün denemeniz baya zaman alcak 1 aydan fazla olabilir ama iştahı açıldı yiyor 3 gün denemiyim 2 gün deniyim bisey olmaz diye düşünmeyin alerjisi varsa çok büyük sorunlar çıkarabilir nefes almada zorluk anlık şok ve ölümle bile sonuçlanabilir ( Bi tanıdığın çocuğu bakla yüzünden öldü mesela çok tehlikeli benim kızım 16aylik hala yasak) birde mesela vereceğiniz şeyleri bulamaç gibi yapmayın en fazla 2 ürün Bi araya getirip verin tabi 3 gün denedikten sonra. Mesela muzlu yogurt gibi ama buna bile gerek yok zaten tadim yapacak sadece 3 gün ve her şeyi tek tek vermeniz daha iyi çünkü çocukta her şeyin tadını tek tek almış olur. Ama yoğurdu 3 gün denedikten sonra baktınız alerji yok patates tadımı yaparken yanında yogurt verebilirsiniz ben her gün yogurt verdim 3 gün ispanak haşlama +yogurt+su. Ne verirsem yanında yogurt+su verdim. Suyu başta kabul etmeyebilir kaşıkla bile olsa vermeye çalışın yavaş yavaş alışır 24 saatte yarım çay bardağı kadar içmesi yeterli. Güzel yiyor falan diye ne yapsam bunuda yediriyim gibi heyecana kapılmayın dediğim gibi tadim uzun sürecek sonra çorbalar yemekler vs başlayacak tadim zamanında çorba gibi şeyler yapmanıza gerek yok şimdiden kolay gelsin