aydose oğlum doğduktan sonra sadece 2 gün rahattı 3. Gün gaz sancıları başladı(sarılık olmasın diye golden goat mama veriyordum sütüm geç gelmişti, keçi sütlü olduğundan oda gaz yapmıştı). Önce Vicol damla denedik işe yaramadı 15 günlükken nurse harveys başladık sabah akşam 10 damla şeklinde, çok az rahatlamıştı. 30 gğnlğkken Biogaia başladık(sezaryen doğumda bebek anne kanalından geçmediği için bu probiyotik başlanıyor, biz biraz geciktik) günde 1 defa 5 damla şeklinde 14 gün sonra etkisini göstermeye başladı. Gaz sancıları tamamen geçmedi ama bu iki damla az da olsa rahatlattı yavrumu. Gün içinde eşref saatini yakaladığımda hep gaz masajı yapıyorum, YouTube da Ayşe Öner gaz masajı var çok güzel çok etkili onu yapabilirsiniz. Ayrıca her emzirme arasında 5 7 dakikada bir gaz çıkarmak gerekiyor, emzirme sonunda da ve memeyi bebeğe iyi tutturmak gerekiyor. Mama verirken de biberonu ve bebeğe pozisyonu hava yutmasın diye düzgün vermek gerekiyor. Yavaş yavaş düzene girecektir inşallah gaz sorunu 3 ayın sonunda bitiyor diyor tecrübeli anneler 🤲🤲