baharnevaa Merhaba bebeğim 4 aylık olmak üzere besin alerjisi olduğunu bu ay öğrendik 16 gündür süt ürünleri ve yumurtayı kestim, kakası hala çok cıvık ve yoğun mukuslu, acaba kaka ne zaman düzeliyor nerden anlayacağımı bilemiyorum diyetin işe yaradığını:(
Hilalavccc baharnevaa Merhaba besin alerjisi olduğunu nereden ve nasıl öğrendiniz acaba benim bebeğim de mukuslu kaka yapıyor da
Melikenl baharnevaa sıkıntılı bı süreç. 5 aylık olduk 2 aydır var. Krem ve merhem kullanıyoruz çünkü egzamasi var
baharnevaa Hilalavccc biz kan testi verdik negatif çıktı ama doktorumuz daha yaşı küçük doğru sonuç vermez önemli olan sizin teşhisiniz dedi, son 1 aydır hep mukuslu kaka yapıyor ve bir kere de kan geldi, aşırı huzursuz uyuyamıyor 5 dk uyuyo kalkıyor
sema_068 nefe popo da ki kızarık nasıl? Bizimde makatı kızarık. Çatlak var zaten. Sanki böyle hemoroid olmuş gibi makatının içini hafif aralıyorum kızarık hafif şiş gibi duruyor.
smyycshn Bana doktorumuz mukus bir süre devam eder mukus alerji belirtisi evet ama önemi yok kan ve egzamayı dikkate alacagız dedi. Kendisi çocuk alerji profesörü
baharnevaa smyycshn ya peki biz diyetin işe yaradığını nerden anlıycaz acaba benim bebeğimde kızarıklık yok çünkü anlayamıyorum o yüzden :( ne kadar sürüyor acaba bu mukus ya
nefe sema_068 popo arasından başlıyor dışarı kenarlara doğru yayılan kıpkırmızı şuan arkaya doğru gidiyor bı küçülür bir büyüyor
baharnevaa Melikenl benimkinde de yoğun mukus var birde kulak içlerinde arkasında ve bugün farkettim kafasında da bi kısmında egzama oluşmuş muhtemelen çok kaşınıyordur o da çok rahatsız ediyor:( sizin bebeğinizin hangi bölgelerinde var yoğun mu? Birde hangi kremi kullanıyordunuz
Melikenl baharnevaa bizimde yoğun konak vardı. Ama zeytinyağı ile temizledim. Şampuan olarak atopik ciltler için mustela aldık. Kulak arkası, yüz eklem yerlerinde başladı daha sonra tüm vücudunda vardı. Hassasin cilt bakım kremi kullandık. Yüz, vücut için ayrı ayrı var ondan. Yine hassasin saç losyonu kullandık. Ektopix kortizon içerikli merhem Mustela atopik ciltler için nemlendirici krem (yüz ve vücut ayrı ayrı) Birde eczaneden karışım krem yaptırdık (en çok fayda eden bu oldu). Diyet ile de destekledik. Ara ara artıyor yine kortizonlu merhem kullanıyorum ona da hemen geçiyor.
smyycshn baharnevaa egzama da yok. 40 günlükken alerji doktoruna gittik doğum haftası doğum kilosu Ailesel yatkınlık ve muayene bulgularıyla alerji olabileceğini düşündü bu süreçte sadece mukus oldu 4 ayı tamamladığımızda da deri pirik testi ile yumurta Akına ve domatesi alerjisi olduğunu öğrendik
baharnevaa Melikenl anladım çok teşekkür ederim 🙏🏻 inşallah bi an önce sağlıklarına kavuşurlar yavrularımız🙏🏻 yumurta alerjisi mi vardı egzama daha çok yumurta alerjisinde mi oluyor acaba ya
baharnevaa smyycshn bizde 3,5 aylıkken kan testi verdik negatif çıktı ama doğru sonuç vermeyebilir dedi doktor bütün belirtileri var zaten kesinlikle var alerjisi ama neye olduğunu anlayamıyorum ne zaman doğru sonuç veriyor bu testler acaba
smyycshn baharnevaa kandan değil deriden bakıldı ve 4 ayda artık doğru çıkıyor dedi bizim yumurta beyazına ve domates alerjimiz çıktı