balli_cilek Ev yoğurdu neden hafif ekşimsi olur bir tık yani derecesini vs yapıyorum activia ile mayaladığım sünüyor sütçüden aldığım mayayla sünmüyor ama bir tık ekşimsi oluyor yediriyorum ama sıkıntı olmaz sanırım değil mi ya 😒
tomvejerry balli_cilek Sütü kaynatıyorsaniz eğer biraz ılımasini beklemeniz lazım çok sıcak mayalarsanz ekşi olur
Egenin_pamugu 2.5 kilo inek sütünü kaynatırım hafif ılık olacak biraz yakacak elini ev yoğurdu katarım 1 yemek kaşığı öyle dene taş gibi oluyo sünmüyoda yoğurdu çok koyarsanız ekşi olur
balli_cilek Egenin_pamugu doktorumuz inek çiğ sütten yapma dedi pastörize sütten yapıyorum 1 ltreye 1 yemek kaşığı çok mu acaba
tomvejerry balli_cilek gaz yapmiyorsa bebeğine bişey olmaz canım, mesela benim oğluma taze inek sütü gaz yapıyor o yüzden pastörize süt alıyorum o yapmıyor
Egenin_pamugu balli_cilek ben bir yemek kaşığını 2.5 kg süte koyuyorum 1 litre denemedim ama 1 kaşıktan az olsun karıştır yeter
bananeabiya balli_cilek zaten ev yoğurdu bi tık ekşi olur benim bildiğim ☺️ tadı güzelse devam. Afiyet olsun 💐
balli_cilek tomvejerry ay evet evet bizede işte doktor pastörize sütten yap çiğ süt kullanma şimdi dedi
balli_cilek bananeabiya aynen ya 🤗 bir de bir şey soracağım yoğurdun Çin’e biraz avakado koyup verebilir miyim acaba sakıncası olur mu ki
bananeabiya balli_cilek avokadoyu yoğurtla hiç denemedim canım benimki sade seviyor küp küp. Ama yoğurdun içine elma rendesi ya da muz yaparsam benimki çok seviyor hem o hafif ekşiliğini de kırar 💐
balli_cilek bananeabiya dur bende öyle yapayım bugün meyve yemedi hem öğlen çorba içti ikindi gibide içine muz elma rendeleyeyim de iyi olur 🤗
bananeabiya balli_cilek evet sever muhtemelen şahsen benimki muz delisi ahdjfj 🤣 afiyet olsun bebişe şifa olsun ❤️❤️