Merhabalar, anneler.Sorum özellikle kız annelerine. Kısaca yazmak istiyorum,kızım 2 yaş 8 aylık. Buraya resim atmak olmuyor galiba,abartmadan söylemek istediyimi resimden canlı canlı görün isterdim. Kızımın saçları çoooook az, çook kısa ,bazıları kısa,bazıları birazcık uzun. Hiç gür deyil,kafa derisi bazı yerlerde saç çok az ve cansız olduğu için gözüküyor. At kuyruğu gibi topluyorum, amma o at kuyruğunda sanki 10-15 incecik saç teli var. Hiç kesdirmedim,doğduktan sonra,inanmadım o eski adetlere ki,genetikdir saç nasıl olsa,boş gelmişdi bana. Aslında şuan da öyle düşünüyorum amma pişmanım ki en azından 1 buçuk yaşına kadar kesdire bilirdim,zaten saç çok zayıf çok cansızdı,kesdirsem en azından rahat olurdum ki,onu da yaptım. Amma artık geç,kesdiremem,psikolojisi çok bozulur. Kesdirme konusunu geçtim artık. Ne yapa bilirim? Ne kullana bilirim?Benim gibi olanlar var mı aranızda? Şampuan olarak doğduğundan beri Mustela yenidoğan şampuani kullanıyorum. Ecowell şampuanı gördüm instagram annelerinde,amma trendyoldan yorumlara baktığımda kötü yorumlar da bayaa çoktu,göz yaktığı, hiç bir etkisi olmadığı falan. Bir tek saç konusunu dert ediyorum.Şunu da ekliyim,genetik olarak halasına benzemiş ola bilir ve benziyor da. Halasının da 30 yaşı var,amma saçları çok kötü.
Kızım da kendi saçları için üzülüyor.