bebegim86 en kolay yaptığım şey tereyağda susamlı ve en az bir bitkili sahanda yumurta. Yapı eritip susamı kavuruyorum. Yumurtayı döküp pişmeden yeşillik koyuyorum. Taze soğan, dereotu, maydonoz gibi şeyler ekliyorum. Bazen çok az karabiber ve zerdeçal ekliyorum. İkisi birlikte süper faydalı besin oluyor çünkü.
Hep sebze ağırlıklı beslemeye çalışıyorum çünkü en sağlıklısı o. Sote sebze üstü yumurta ya da buharda pişmiş mevsim sebzesi eziyorum.
Kahvaltılık biz ne yersek heves ediyor. Çok çeşitli peynirler yedirmeye çalışıyorum çünkü yoğurttan daha çok probiyotik içeriyor ve kalsiyum önemli. Zeytin mutlaka iki tane de olsa yemesini istiyorum. Tereyağı sürülmüş ekmek parçalarını seviyor. Önüne koyduğum şeylerden biri. Salatalık vs şeyleri kendi yemesini sağlıyorum.
Yumurtasız günlerde yarım avokado içine badem, ceviz, fındık parçalayıp yediriyorum.
Pankeklerine mutlaka değerli sebze tozlarından katıyorum. Ispanak, brokoli gibi. Buğday ruşeymini önce haşlayıp süzüp bu bulamaca katıp pişiriyorum. Bazen yulaf ezmesi ya da unu kullanıyorum. Aklıma ne gelirse katıyorum. Bazen yiyor bazen yemiyor.
Kendi uydurduğum hamurları tost makinesinde minik krepler yapıp arasına kaşar koyup tost gibi veriyorum. Neyi yemiyorsa öğütüp bu hamurlara karıştırıp yemesini sağlıyorum. Özel bir tariften ziyade ne bulduysam ve mevsimiyse en iyisini yapmaya çalışıyorum.
Tost makinesinde mücver yapıyorum. Ona da değerli bulduğum şeyleri katıp eline tutuşturuyorum. Bu hamurları sebze yoğun un 1 kaşık kadar maksimum koyuyorum. Bu hamurları cupcake kalıplarında fırında pişirebilirsiniz.