Rabiacaa1 Kızlar merhaba. Bebeğim tam 5 aylık şuan mandalinaın suyunu veriyorum ve istedikçe istiyor galiba tadını beğendi sizce bu ayında meyve süzgecine meyve koyup versem birşey olur mu ?
Doga46 Rabiacaa1 bizim kilo düşük oldugundan doktor tamamen başla ek gıdaya dedi 5 ay 11 günlüğüz. Bugün muhallebi yaptım begendi. 1 haftadır yogurtta veriyorum. Mandalina bilmiyorum ama elma , armut daha iyi olur diye düşünüyorum.
12-balkizim00- Rabiacaa1 bende mandilanin suyundan veriyorum ama çok vermiyorum havuç elma veriyorum haşlayıp onu seviyor yiyor deneyebilirsiniz
Rabiacaa1 Acil yazarmısınızzzz eşim kızımın ağlamasına dayanamadı açık bir eczane bulup meyve süzgeci almaya gitti
Sonemn Meyve süzgecinden sadece suyunu çekecek posasını değil birsey olacagini dusunmuyorum fazla vermezseniz asitli bir meyve sonuçta fazlası zarar olabilir onun dışında tüm meyveleri süzgeçle verdim ben 5. Ayda 😊
Rabiacaa1 Sonemn Bende fazla verme tarafı değilim ama içi gitti resmen ilk defa böyle gördüm kızımı direk memeye yapıştırdım ama red etti mandalinayı verince direk vakumluyor
Rabiacaa1 Doga46 dediklerinizi deneyeceğim bende artık yavaş yavaş meyvelerin tadını tatdırmak istiyorum
Rabiacaa1 12-balkizim00- nasıl yapıyorsunuz mesela ikisini beraber kaç dakika haşlıyorsunuz haşladıktan sonra ezipmi süzgeçe koyuyorsunuz
12-balkizim00- Rabiacaa1 işte elma ve havuçları doğruyorum suya koyup hasliyorum böyle yumuşak ezilebilcek hale gelince biraz da zeytinyağı koyuyorum sonra eziyorum ve bebgim çok seviyor bugün bile verdim
Gullllxx Mandalina portakal asitli 1 yaşa kadar vermeyin diyorlar bence yine de 8. Ayını bekle, daha çok küçük bebeği de düşünmek gerekiyor. Ayrıca pişik yapabilir
Gullllxx Ben irmikli suyu pişiriyorum cam rendele muz, elma, armut veya erik gibi meyveleri eziyorum 1 çay kaşığı da pekmezle karıştırıp veriyorum