Birbebetoannesi Yani bir gün söylediniz ikinci gün onu uygulamaya geçirmesini beklemeyin. Çocuklar anne babayı denerler. Şuan yeni bir düzen var evde, ister istemez ilk çocuktan daha çok ilgi gerektiren, sorumluluk olan bir bebek daha var. Sakınılan. Bu bir yabancı değil, onun dünyasında bir tane olan annesinin kucağında, bir tane olan babasının ilgisinde.
Biraz çevre etkeni, biraz da sakınma ile durumlarla bastırılan duyguların pik olduğunu düşünüyorum. Genel yargılar değil bunlar tabiki.
Vurmak için elini kaldırdığı zaman, elini tütün ve bebeğin yüzüne yavaş yavaş cici yapın. Sacina yapin.
Elini elinin üstüne koyun, bak minicik elleri. Senin ellerini tutunca çok mutlu oluyor. “Senin kardeşin, biraz daha büyüyüp senin gibi yürüyecek.”
Seninle saklambaç oynayacak, araba oynayacak.
Sen de onun büyümesi için bana yardımcı olur musun?
Birlikte büyütürüz bence sen benim en iyi arkadaşımsın oğlum.
Bez getirdi mesela, sen olmasan ben asla yapamazdım. Ne kadar güçlüsün sen! Harikasın oğlum!
Bebeğe güzel davrandı, ne kadar güzel seviyorsun sen..
O da seni çok seviyor.
Bebeği küçük beşiği koyun,ben iki dakika bez alıp geliyorum benim için sallar mısın? Diyin ve kapıdan görünmeden biraz izleyin. Guven duyduğunuz hissettirin ama temkinli olun. Zarar verme devam edebilir ama azalır.
Mesela yatırın oglunuzu, kolunu uzat yanına yatırayım. Seninle yatınca çok mutlu oluyor. Diyin.
Birlikte biraz sallayın. ☺️
Uyanıkken yastık koyup azıcık kucağına koyun sevmesine kontrol dahilinde izin verin.
Sende bebektin.
Bebekler kendi oturamaz, yemek yiyemez.
Onlar sadece süt içerler.
Ona bakmamız lazım falan. Demek gerek. :)