aes öncelikle bedeninize güvenin yeteri kadar su alımınız var ise beyin bebeğe göre sütü ayarlayacaktır. Her bebek emmeye ve iştahs çok düşkün olmayabilir ancak sizin sütünüz bebeğinize oranla tam ona uygun olacak şekilde gelir. Mama vermek meme emmeyi azaltır çünkü bebek memeden sağım yaparak yorulmak yerine biberondan kolayca içmeyi tercih eder bu noktada mama vermek zorundaysanız kaşık biberon tercih etmeniz meme reddi olasılığını azaltacaktır. Burada sizin sağım yaptığınızda ne kadar geldiği bebeğinizin emdiğindekiyle aynı değildir çünkü hiçbir makine bebek kadar çok çekemez. Sütünüzün yetip yetmediğini anlamak için sadece 1 yöntem vardır o da çişli bez sayısını (kakalı değil) takip edip aylık kilo alımına bakmak. Eğer bebeğiniz aylık belli bi miktarın üsyü alıyorsa mamaya ihtiyacınız yok demektir. Sütü en çok arttıran şey bebeğinizle yaptığınız temas, yüksek litrelerde su tüketimi ve yeşilliktir. Şekerli gıdalardan sanılanın aksine uzak durup protein ağırlıklı (eğer bebeğinizde alerjiye sebep olmuyorsa) beslenmeniz, bebeğinizi duşta sıcak su altında emzirmeniz, bol bol ten teması yapmanız ve en önemlileri uyuyup her fırsatta da bebeği memeye tutup meme teklif etmeniz çok önem taşır. Bilgilenmek için tomrisin emzirme notlarını okuyabilir, instagramda çok güzel ebeleri takip edebilirsiniz bu anlamda rehberlik eden. :) bedene güvenmek çok zaman alıyor. Ben bebeğim kilo aldığı halde ikna olamazdım doyduğuna gazlıydı çok her ağladığında herkes kesin doymuyor derdi. Oysa sütüm yetiyormuş meğer zamanla bedenim ona en güzel şekilde ayarladı sütü ve sadece 1 ay (kendimden emin olmadığım ilk dönemlerde) arada mama verdim sonra ikna olunca bıraktım. Bu anlamda en iyi yönlendirmeyi doktorunuz yapacaktır :)