Sevvl Merveeofs evet saklanır kaynanamların bahçesinde 37 kilo bal kabağı kayınbabam dilimledi posetledık buzlukta çıkarıp çıkarıp yapıyorum kızlara bi sorun yok
Uykusuzhergeceeee Merveeofs buzlukta dilimleyip saklıyorum bir şey olmuyor. Mücveri, çorbası, keki güzel oluyor 😊
Merveeofs Damlanurrr bananeabiya yaa evet annem hep yapardı ben hiç yapmadım ama çok aşamalı gibi ya bi güvenemedim kendime. Yaptığınız bir tarif var mı?
bananeabiya Merveeofs ben göz kararı yapıyorum ama malzemeler bal kabağı + 1 orta boy patates + birkaç havuç + 1 soğan + isteğe bağlı miktarda sarımsak + kuru nane(1 tk) + yarım çay bardağı zeytinyağı + varsa tavuksuyu ya da et suyu + biraz karabiber ve tuz + sıcak su. Bunları düdüklüde pişiriyorum bi 20 dk falan. Piştikten sonra blenderdan geçiriyorum 1 bardak süt veya biraz krema ekliyorum çorba hazır ☺️
Ezgi87 Merveeofs ben buzluğa koyup denemiştim tatlı yapmıştım eşimde bende kabak tadını alamadık dedikki çocuk için çorba güzel olur ben azar azar koyucam şubatta ek gıdaya başlıcaz ilk sebzelerden başlıyım diyorum
Artemiss_ Merveeofs buzlukta saklıyorum her zaman küçük doğrayıp atıyorum çocuğuma çorba yapıyorum ya da ezip yediriyorum bizim evde seven yok bebiş için 😂
Dryaanr Merveeofs buzluktan çıkınca tatlısı güzel olmuyor ama püre yada çorba gibi şeyler yapabilirsiniz tarlı içinde bisküvili ğastalardan yapabilirsiniz kabağı ezdikten sonra
2_anne_ Merveeofs buzlukta saklamanızı önermem çok kötü kokuyor ve tadı pişince kötü oluyor mide bulandırıyor. Çorbası güzel oluyor bebeğim için yapıyorum ben içine patates havuç katılsa da güzel olur ama. Tatlısını da yeni yaptım üzerine tahin ceviz koyup yedik. Buzluğa atınca neden tadı değişti anlamadım ama küçük küçük dilimleyip koymuştuk oysaki
Uykusuzhergeceeee Merveeofs rendeleyip bir yumurta, karabiber, tuz, bazen peynir de rendeliyorum. Maydanoz ya da dereotu doğruyorum. Biraz zeytinyağı ve unla karıştırıp fırınlıyorum kaşık kaşık dökerseniz daha pişmiş oluyor
Mervetnl Merveeofs ben buzlukta saklıyorum. Geçenlerde çorba yaptım. Bal kabağı Patates Kuzu kıyma haşladım bunları Terbiyesine; Yumurta sarısı yoğurt tam buğday onun çok az da sarımsak koydum Çok sevdi oğlum 😌