Rwerdst Deletedmom_117 aynen öyle işte 😅😂😂 oğlumda 4 buçuk aylık. Şu ayak emmesini merak ediyorum 😅😂😂
sadeturkvatandasi Deletedmom_117 ahaha çok tatlı oluyor ses tonuna göre dertleşme, dedikodu her şey vardı😂 tadını çıkartın çok hızlı geçiyor zaman🫶🏻
Deletedmom_117 sadeturkvatandasi ay ewet daha dün gibi doguramiyorum diye gesiyodum şimdi beş buçuk aylık Evet çok şeker ya Uyuyo uyandirip konusturasim geldi😂😂♥️♥️
htice2909 esmanur433 Benim de 4 aylık bebeğim eline kolunu ağzına ne gelirse emmeye çalışıyor eline çıngırak veririm ağzına götürür diş kaşıyıcı veririm hemen ağzına götürür Onun dışında dediğiniz gibi sürekli değişik değişik sesler çıkarma ve daha niceleri ben de bazen sizin gibi acaba mı diye düşünmeden edemiyorum ki bu çok normal etrafımızda o kadar yaygınlaştı ki insan düşünmeden edemiyor Rabbim hepimizin evladını korusun ve şifa versin ❤
esmanur433 Dondurmalikahve bi öğretmen arkadaşım var sınıfında ki minik kolunu emiyormuş sürekli o yüzden korkutuyor
efelinamoms esmanur433 en erken belirtilerinden kafasini tam tutamamasi seslere karsi tepki gostermemesi hareketli degil sakin bir bebek olmasi kuzenimin ogluna 6 aylikken tani koyuldu bu sekilde
esmanur433 efelinamoms yaaa işte tamda bunu soruyorum otizmli bebekle sağlıklı bebek arasında fark var mı diye bu arada geçmiş oldun Rabbim şifalar versin inşallah
Dondurmalikahve esmanur433 Eleştiri adı altında yazmıyorum ama rica ederim bu ayda ne otizmi araştırın ne de otizmi düşünün 3 aylık bebek sadece kısa süreli göz teması kurar ayrıca agulaması çok güzel bir şey annesi tedirgin olmak ve üzülmek yerine yaptıklarının keyfini çıkarın 🌼
hnnl Benimkide 3 aylık elimi emiyor 😂aguluyo dediğime tepki veriyor yavrum bende psikolojim bozuldu böyle devamlı herseyi okudukça çocuğun her hareketine bisey buluyoruz etkilenip
betulkiratli esmanur433 benim oğlum da 3 aylık olacak. Biz 2. Aya girdiğimizden beri elini kolunu emiyor. Bizimle de kendi kendine de konuşuyor. Ağlıyor. 1 haftadır çığlıklar sesli gülmeler hepsi var. Korkmayın gelişim göstergesi ☺️ ellerini, sesini tanıyor. Hoşuna gidiyor. Elini emmesine de kirli olmadığı sürece müdahale etmeyin 🌷
Dondurmalikahve esmanur433 Şimdi bunu size şöyle izah edeyim öğretmen arkadaşınızın sınıfındaki çocukla sizin sınıfınızdaki çocuk arasında yaş farkı var. Sizin 3 aylık bebeğinizi 4-5 aylık bir bebekle bile kıyaslamamanız gerekir şu an siz okula giden bir çocukla daha dünyaya geldiğinin yeni farkına varan bir çocuğu kıyaslıyorsunuz bu yanlış. 3 aylık bir bebekte otizm belirtisi aranmaz zaten siz de çocuğunuzu kendinden yaşça büyük çocuklarla kıyaslamayın
efelinamoms esmanur433 aminn şuan 5 yasinda erken tani erken tedavi ile cok yol kat ettiler cok sukur korkmayin bebeginiz gayrt iyi kendi kendine ses cikarmasi elini kolunu emmesi gayrt normal hatta bir zaman sonra ellerine cok dikkatli bakmasi incelemesi vs olacak elini indirip kaldiracak bunlar heo buyume ve kesfetme ataklari ☺️
Enesss esmanur433 benim bebeğim de hep kolunu emerdü morarırdı hatta sesini kesşfettiği için ses de çıkarır şu an 8 aylık hep normal gelmişti bana şu anda da gelişimini normal. Dert etmeyin siz de büyümesinin tadını çıkarın. Her aşamaları çok güzel 💙
huzurluaycicek Bebegin kendi kendine ses çıkartması normal, kendi sesini keşfediyor, elini kolunu parmağını emmesi de normal, otizm teşhisi de doktor tarafından 1 2 yaşına gelince anca konur, eğer çok sıkıntılı hissediyorsaniz psikolojik destek alabilirsiniz