balli_cilek Pastörize günlük süt ile yoğurt mayaladım çok hafif bir tık ekşimsi olmuş vermem de sakınca olur mu azcık verdim yadırgamadı yedi ama sorun olur mu ? Bir de altına sıcak su koyup tabakta ılımasını sağlıyorum ondan da ekşiyor olabilir mi ?
Polannem balli_cilek sorun olacağını zannetmiyorum. Isıtırken sıcak suda bekletmenizden kaynaklı olabilir. Oda sıcaklığında ılıtmayı deneyin
selimhankerem balli_cilek oğluma ek gıda döneminde tatlı olduysa tatlı verdim ekşi olduysa ekşi verdim çokta güzel yedi aslında neye alışırsa öyle devam eder şimdi de ekşi yoğurdu öyle de Güzel yer ☺️ bence ver hiçbir şey olmaz yiyorsa
balli_cilek Polannem ev yoğurdu ne kadar da olsa bir tık ekşimsi oluyor 🤷🏻 teşekkür ederim öyle deneyeyim bir de
Polannem balli_cilek bende marketten aldığım süt ve probiyotik mayayla yapıyorum yoğurdu. Yoğurt makinesinde ama. Bu sefer biraz fazla bekletmişim biraz ekşilik benimkinde de var. Dediğiniz gibi ev yoğurdu sonuçta belki ekşilik ondandır. Ama bir de oda sıcaklığında ılıtın bakın fark olacak mı. İçiniz rahat eder en azından ☺️
balli_cilek Polannem evet şimdi oda sıcaklığına koydum öyle abartılacak derecede yok ekşilik sanırım altına sıcak koyunca oluyor ya ben probiyotik mayayla denedim ama sündü sanırım ev yoğurdu mayayla olunca güzel oldu bidahakinede inşallah sütçüden maya alıp öyle yapayım diyorum daha iyi olur gibi 🤗
Polannem balli_cilek sünmesinin sebebi sıcaklığı ayarlayamamanız olabilir ☺️ benim yaptığım ilk yoğurt çok başarılıydı eşim şaşırdı hatta😀 ikinci ve üçüncü hüsran 😂 makineye alıştım şimdi güzel oluyor hepsi 😀 probiyotik dışında bi mayayla denemek istiyorum ama bende
balli_cilek Polannem makinasını alcam sonunda 😂 ev yoğurduyla gğzel oluyor maya olarak tatşıysa bir de tutuyor yani
balli_cilek selimhankerem yani evet yiyor çok şükür yok midesi ekşir yok gaz yapar diyenler oldu verdim şükür bir sıkıntı görmedim ama dediğiniz gibi aslında her tada alışmalı
selimhankerem balli_cilek hafif ekşilikten bir şey olmaz ya bazen çok pimpirikliyiz aslında kimi zamanda salmak gerek sürekli tatlı gelmiyorsa yoğurt hiç mi yemesin çocuk yiyorsa ver gitsin bu defa tatlıya alışınca ekşi yemiyorlar ve aşırı seçici oluyorlar.