ilknurnida Merhaba arkadaşlar,rota aşısı yaptıran var mı,varsa herhangi bir yan etki yaşadınız mı ya da rota virüsü kapıp hafif atlattık diyen?
ilknurnida Artemiss_ arkadaşım yaptırdı ve cucugunun bir hafta sonra kabız olduğunu ve bugün olmuş hâlâ ilaç kullanmadan kakasını yapamadığını söylüyor bebeği şuan bir yasinda
Artemiss_ Yasemin158 2 aylıkken ilk dozlar yapıldı 5 aylıkken 2. dozlar yapıldı rota, bexsero nitrux 3ü birlikte. Rota bitti diğer 2 aşı hatırlatma dozu da 1 yaşında yapılacak
Artemiss_ ilknurnida başka bir şeyden kaynaklı olabilir belki aşıya bağlanması gerekmez ama alerjen içeriyor belki de aşıya alerjisi vardır çocuğun. Bağırsak iltihabından korumak için yapılan bi aşı çünkü bilemedim her çocuk farklıdır benim çocuğumda bir sorun olmadı aşıyı yaptırmasaydım hastalık yapsaydı vicdan azabından ben ölürdüm. Masallah diyim ates bile olmadı 3 aşı birden olmasına rağmen
oglumubeklerken ilknurnida 2. Ve 4.aylarda rota aşılarını yaptırdık. Yan etki yaşadığımızı hatırlamıyorum. Oğlum 23 buçuk aylık çok şükür rotaya falan yakalanmadık.
ilknurnida Artemiss_ haklısınız aşıyla hiç alakası da olmayabilir ,ama çok emin olamadığım için tecrübelerinizi duymak istedim
oglumubeklerken darkledi rotarix önermişti bize doktorumuz rota aşısı olarak onu yaptırdık. Bu aşının bi zamanı var ilk dozunun 3.aya kadar yaptırılmış olması gerekiyor diye biliyorum ona göre doktorunuza danışın vakti geçmeden
eraysen darkledi rota virüs aşısı 2 tip mevcut hangisini isterseniz onu yaptırabilirsiniz biri daha uygun fiyatlı fakat 3 doz yapılıyor diğeri daha pahalı fakat 2 doz yapılıyor yani yine aynı ücrete denk geliyor tercih size kalıyor 15 haftadan önce ilk dozu yaptırmanız gerekli
Artemiss_ ilknurnida canım yaptır aşılar önemli bak ülkeye ne hastalıkları olduğu belirsiz milyonlarca kişi doldu Allah korusun çocuklarımıza bulaşır vicdan azabı çekeriz :( rotavirüs aşıyı yaptırmayıp virüse yakalanan arkadaşım var ailece virüsü aldılar günlerce hastaneden çıkamadılar Allah korusun tedbir bizden ne yapalım :(
Papatyaa21 ilknurnida biz birinci dozu olduk üçümcü ayda ağızdan alıyor zaten bi yan etki yapmadı geneldede yapmıyormuş zaten
Artemiss_ Yasemin158 hayır canım hepsini 1 gün arayla yaptılar doktorumuza danıştık sorun yaşamadık ☺️