ikibebebiranne_ doğrusu bir ebeveyn sadece yabancı dil kullanırken diğerinin anadili kullanması ama gel gelelim onu da ben yapamıyorum,içimden geçen duyguları sevgi sözcüklerini kendi dilimle ifade edebiliyorum yine de bazen onunla sadece İngilizce konuşuyorum,bazı zaman dilimlerimiz sadece İngilizce konuşarak geçiyor. YouTube dan İngilizce şarkılar açıyorum premium hesabım olduğu için ekran kapalı da olsa rahatlıkla çalabiliyorum. Hep o şarkılarla oynuyoruz eğleniyoruz hem orijinal aksanı kapsın istiyorum. Büyük oğlumda bu kadar bile yapmamıştım hayvanları rakamları hemen öğrenmişti çok sık oyunlarımıza dahil ettiğimiz için. Azcık akıllanınca benim Türkçe bildiğimi bildiğinden İngilizce konuşmama izin vermeyip,ağzımı kapayıp,sen benim annemsin demişti🙈 ben de zorlamadım. Zaten ilk 6 ay ben baktım sonra kayınvalidem bakınca pek İngilizce öğrensin diye çabalamadım çocuğumla geçirdiğim 3-5 saati de buna harcamak istemedim. Eğer İngilizce bilen varsa ne kadar çok kullanırsa o kadar iyi olur. Şimdi bebeğimi nasipse ben büyüteceğim,o yüzden biraz daha İngilizce diyaloglarımızı sık ve uzun tutmaya çalışıyorum özellikle başbaşayken. Maruz bırakmak lazım. Ebeveynler yabancı dil bilmese de yabancı çocuk şarkıları dinletin çocuklar kapıyor bir şeyler.